novi mlečni pravljici priljubljenega pisatelja in komika Boštjana Gorenca - Pižame."/>
Predstavitvena informacija

Spar Mleko z novo pravljično preobleko

Na Sparovih policah vas že čakata novi mlečni pravljici priljubljenega pisatelja in komika Boštjana Gorenca - Pižame.
Fotografija: Spar mleko Foto Spar
Odpri galerijo
Spar mleko Foto Spar

A ne boste ju našli na oddelku knjig, kot bi nemara pričakovali. Izšli sta namreč na embalaži SPAR trajnega mleka, zato ju poiščite med mlečnimi izdelki.
 
NEOBIČAJNI PRAVLJICI, KAKRŠNIH ŠE NISTE VIDELI
Kaj je tisto, kar otrokom pomaga hitro zaspati in sanjati lepe sanje? Skodelica toplega mleka in skupno družinsko branje pravljic, seveda! V Sparu so združili oboje in pravljici natisnili kar na embalažo svojega SPAR trajnega mleka, ki se lahko pohvali z oceno odlična kakovost.
 
ZAJČKA IN KROKODILČICO STE PIŽAMI POMAGALI IZBRATI VI
Pižama se je pisanja lotil že januarja, pri tem pa za pomoč prosil vse sledilce FB profila Spar Slovenija. Pomagali ste mu izbrati glavnega junaka in pravljični zaplet in tako sta nastali pravljici O zajčku, ki se mu ni nehalo kolcati in Izgubljeni biseri.
Spar mleko Foto Spar
Spar mleko Foto Spar

 
PRAVLJICI STA USTVARJENI ZA DOBER NAMEN
Projekt Pižama & mleko so v podjetju SPAR Slovenija zasnovali z namenom dolgoročnega izboljšanja bralne kulture, ki pri nas potrebuje spodbudo. Podatki namreč kažejo, da je Slovenija pod povprečjem držav na področju besedilnih spretnosti.* Ob koncu projekta bodo zato namenili donacijo izbranim slovenskim šolskim knjižnicam.
 
EKSKLUZIVNO V VSEH TRGOVINAH SPAR IN INTERSPAR
Pravljici kupce v vseh trgovinah SPAR in INTERSPAR vsak dan opominjata, kaj je zares pomembno – da si ob večerih vzamete čas za svojo družino in skupaj z najmlajšimi vstopite v čarobni svet domišljije. Ob skodelici toplega mleka, seveda.
Spar mleko Foto Spar
Spar mleko Foto Spar

*Raziskava spretnosti odraslih PIAAC v Sloveniji 2016, OECD.