Predstavitvena informacija

SPAR podprl čiščenje Blejskega jezera in obrežja

Sobota, 18. maj, je bil dan za EKOlogično razmišljanje. Tudi slabo vreme ni preprečilo že 26. tradicionalnega čiščenja Blejskega jezera in njegovega obrežja. Vsakoletno čistilno akcijo so letos podprli tudi v Sparu.

Objavljeno
27. maj 2019 14.55
Posodobljeno
27. maj 2019 14.58
SPAR Slovneija je podprl akcijo čiščenja Blejskega jezera. Foto: Spar Slovenija
Promo Delo
Promo Delo

Na Bledu so se zbrali potapljači in prostovoljci
Vsakoletno tradicionalno čiščenje Blejskega jezera in njegovega obrežja organizira Društvo za podvodne aktivnosti Bled v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo, Ribiško družino Bled, Občino Bled in Infrastrukturo Bled. Akcijo je letos podprlo tudi podjetje SPAR Slovenija, ki s svojim trajnostno naravnanim poslovanjem skrbi za lepši jutri, kar vključuje tudi čiščenje slovenskih voda.

image
Potapljači in prostovoljci so čistili dno in nabrežje jezera. Foto: Spar Slovenija


Izkušeni potapljači so očistili jezersko dno in odstranjevali vsiljive tujerodne školjke (potujoče trikotničarke). Drugi sodelujoči (ribiči, čolnarji, reševalci, okoljevarstveniki, lokalni prebivalci in prostovoljci) so v tem času čistili jezersko brežino. Poleg potapljačev in organizatorjev se je namreč zbralo kar 150 prostovoljcev! Vsi skupaj so gorenjski biser in njegove brežine očistili za več kot 6 m3 odpadkov.

Kar pa je najpomembnejše: udeležba na čiščenju je vsako leto številnejša, smeti v jezeru pa vedno manj.

image
SPAR Slovenija skrbi za čim manjši vpliv na okolje. Foto: Spar Slovenija


SPAR skrbi za lepši jutri
SPAR Slovenija si za lepši jutri prizadeva na več področjih. Ostaja partner lokalnemu okolju, poslovanje podjetja pa prežemata trajnostna naravnanost in družbena odgovornost. Skrbijo za svoj čim manjši vpliv na okolje (z gradnjo energijsko učinkovitih trgovin), prav zato pa nenehno povečujejo tudi svojo ponudbo do okolja prijaznih BIO izdelkov (ponujajo jih že več kot 1.400).

V kampanji Razmišljaj EKOlogično spodbujajo k manjši uporabi plastičnih vrečk, že 3. leto pa skupaj s potapljači lokalnih potapljaških društev, Potapljaško zvezo Slovenije ter prostovoljci čistijo tudi slovenske reke. Očistili so že Ljubljanico, Dravo, Krko, Savo, Ščavnico in Muro.

image
V kampanji Razmišljaj EKOlogično SPAR Slovenija čisti slovenske reke. Foto: Spar Slovenija


Več na www.spar.si.