Zaradi raztresene koruze prometni kolaps na štajerski avtocesti (FOTO)

Madžarskega voznika tovornjaka so zaradi poškodb odpeljali v UKC Ljubljana. 
Objavljeno
11. julij 2018 08.48
Posodobljeno
11. julij 2018 17.38
Tovornjak se je prevrnil, pri tem pa se je raztresel tovor (koruza). FOTO: CZR Domžale
 
A. V., A. I.
A. V., A. I.
Ljubljana – Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče, v katero je bil vpleten madžarski voznik tovornjaka, nekaj časa popolnoma zaprta med priključkoma Blagovica in Trojane proti Ljubljani, pa tudi v smeri proti Mariboru. Nastale so dolge kolone, ki so se pojavile tudi na regionalnih cestah. 

Med priključkoma Trojane in Blagovica pri predoru Podmilj proti Ljubljani promet sedaj znova poteka tekoče, prav tako ni posebnosti v smeri proti Mariboru.

image
Razlog prometne nesreče ni znan. FOTO: CZR Domžale


Stanje na slovenskih cestah lahko spremljate TUKAJ


Proti Ljubljani je bil obvoz sicer možen, in sicer po regionalni cesti med Šempetrom in Blagovico, pa tudi na cesti Vransko - Kamnik - Ljubljana, za osebna vozila pa na relaciji Celje - Laško - Zidani Most - Trbovlje - Litija - Ljubljana, a so tudi tu tekom popoldneva nastajali daljši zastoji.

Pot iz Maribora do Ljubljane je v času čiščenja cestišča in odstranjevanja posledic prometne nesreče trajala približno dve uri in pol, v obratni smeri pa slabi dve uri.

image
Voznik je madžarski državljan in so ga lažje poškodovanega odpeljali v ljubljanski klinični center. FOTO: CZR Domžale

 

Voznik je madžarski državljan


Policiste so o prometni nesreči obvestili okoli 7.50. Ugotovili so, da je bil v prometno nesrečo vpleten voznik tovornega vozila, ki se je prevrnilo po vozišču, pri tem pa se je raztresel tovor (koruza). Voznik je madžarski državljan, lažje poškodovanega so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Na kraju nesreče so takoj prispele pristojne službe, ki so se trudile odstraniti posledice prometne nesreče in razsuti tovor. Vzrok za prometno nesrečo je bila vožnja Madžara z neprilagojeno hitrostjo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Nastalo je za okoli 30.000 evrov materialne škode.  

image
Policiste so o prometni nesreči obvestili okoli 7.50. FOTO: CZR Domžale

 

Poplava in razlita nafta


Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta tudi cesta Spodnje Hoče–Letališče Maribor (podvoz na Miklavževi cesti).

Razlita nafta pa ovira promet na pomurski avtocesti med cestninsko postajo Dragotinci in priključkom Sveti Jurij ob Ščavnici proti Mariboru, enako velja za pomursko hitro cesto pred krožiščem Dolga vas proti Madžarski.

Predmet na vozišču je nekaj časa oviral promet na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani na viaduktu Verd.

Delovne zapore:

– Na primorski avtocesti bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje predvidoma do 16. 7. 2018 zaprt priključek Unec v obe smeri. Obvoz za vsa vozila je skozi Postojno in Logatec.

– Na cesti Kamnik–Vransko v Kamniku bodo od 12. do 15. 7. enourne popolne zapore ob 5., 9., 12. uri ter ob 18.30.

– Cesta Spodnja Idrija–Godovič bo zaprta predvidoma od 23. 7. do 20. 8. Obvoz za vozila do 7,5 tone bo skozi Žiri, za vozila nad 7,5 tone in avtobuse pa preko Nove Gorice.