Štormanu vračajo hotel

Prevzela ga bo Štormanova stečajna upraviteljica, Aleksander Jančar pa mora iz hotela oditi
Objavljeno
14. julij 2015 13.44
Hotel Celeia
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje - Alja Markovič Čas, stečajna upraviteljica samostojnega podjetnika, hotelirja in gostinca Antona Zvoneta Štormana, bo lahko v posest spet prevzela nekdanji Hotel Štorman ob Mariborski cesti. Hotel vsaj zaenkrat ostaja v lasti družbe Eurotas, ki ga je na večletno odplačevanje kupila od KBM Leasinga - ta je zdaj v likvidaciji. A Štormanu oziroma njegovi stečajni upraviteljici je na sodišču uspelo dokazati, da so 2. januarja 2014 Jančar in njegovi zastopniki, med njimi odvetnik Franci Matoz, hotel v posest prevzeli protipravno.

Kot je znano, so drugega dne na začetku lanskega leta navsezgodaj zjutraj v hotel prišli odvetnik Matoz, varnostniki Prosignala in Jančarjev sodelavec Tomaž Krajnc ter v imenu podjetij Administrator in Eurotas iz hotela nagnali osebje in goste. Hotel so zavarovali, zaprli in ga kasneje začeli prenavljati. Kmalu se je namesto napisa Hotel Štorman na njem pojavilo ime Hotel Celeia.

Zdaj pa je dva meseca po zadnji obravnavi na celjskem sodišču sodnica celjskega okrajnega sodišča Sanda Klanšek izdala sodbo, s katero je Štormanu ugodila v najpomembnejših zahtevkih. Razsodila je, da mora Eurotas v osmih dneh in pod izvršbo hotel vrniti v prejšnje stanje in ga Štormanu oziroma njegovi stečajni upraviteljici vrniti v posest.

Obenem je sodnica vsem, ki jih je Štorman zaradi motenja posesti tožil, tudi v bodoče prepovedala posegati v posest, še zlasti ne smejo spet zamenjevati ključavnic, preganjati delavcev, kakor so lani Štormanove, pa tudi ograjevati ne smejo hotela s plastičnimi trakovi ali ga stražiti z varnostniki. Skratka, Antonu Zvonetu Štormanu oziroma stečajni upraviteljici, ki ga zdaj v stečaju zastopa in skrbi za stečajno maso, ne smejo preprečevati dostopa do hotela in njegovo uporabo, čeprav so morda lastniki hotela. Prvo se nanaša na KBM Leasing v likvidaciji, odvetnika Francija Matoza, Aleksandra Jančarja, njegovo družbo Eurotas, Tomaža Krajnca in podjetje Administrator, ki so lani sodelovali pri zasedbi hotela. Posesti na hotelu takšen način ne sme omejevati niti Eurotas, ki je hotel kupil.

Zvone Štorman, znan in priljubljen gostinec, se je po zasedbi hotela tudi zaradi svojih drugih in prejšnjih, tudi davčnih dolgov znašel v poslovnih težavah in pristal v stečaju. Od dobljene tožbe ne bo imel dosti koristi, če pa bo stečajna upraviteljica hotel oddala v najem, se bo v stečajni masi morda nabralo nekaj več.