Študentski dom bo živel dvojno življenje

 Po koncu študijskega leta se bo Villa Domus spremenila v hostel, v pritličju bosta kavarna in picerija.

Objavljeno
13. januar 2016 23.04
Nov mladinski hotel v Kopru
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj

Koper – Mesto bo jeseni dobilo nov študentski dom, ki se bo poleti prelevil v mladinski hotel Villa Domus. »Če ne bo nepredvidenih zapletov, bo hostel dograjen septembra,« je včeraj povedal Ante Guberac, lastnik Grafista, ki je včeraj začel gradbena dela.

Novi mladinski hotel in pozimi študentski dom so začeli graditi na mestu zapuščene dvonadstropne stavbe na poldrugi hektar velikem zemljišču med Vojkovim nabrežjem, koprsko sodnijsko stavbo in Banko Koper. Ponašal se bo s primerno lokacijo na robu mesta, nedaleč od avtobusne in železniške postaje in blizu mestnega jedra.

Zemljišče in stavbe je Grafist že pred leti kupil od koprske občine. »Potrebovali smo kar dve leti, da smo dobili gradbeno dovoljenje,« je povedal Guberac. Po porušitvi starega objekta bodo zgradili stavbo v petih nadstropjih, v kateri bo 69 ležišč v 34 sobah.

Projekt za Vilo Domus so izdelali v studiu Pirss. V pritličju bosta tudi kavarna in najverjetneje picerija, kjer bodo pripravljali malice in druge tople obroke za goste hotela in študentskega doma, a tudi za zunanje goste. Poleg stavbe bo na voljo dovolj parkirišč. Naložbo skupaj z opremo je Ante Guberac ocenil na 1,5 milijona evrov.

Zaradi rušenja stare stavbe je občina do 26. januarja omejila promet po Vojkovem nabrežju. Dva tedna bodo tod lahko vozili zgolj avtobusi, dostavna vozila, avtomobili stanovalcev z dovolilnico in starši, ki vozijo otroke v vrtec Delfino Blu.