Svet bolnišnice Murska Sobota za direktorja imenoval Romana Ladislava Ratkaia

Če ga vlada potrdi, bo murskosoboško bolnišnico vodil prihodnja štiri leta.
Fotografija: V kolikor ga vlada potrdi, bo Roman Ladislav Ratkai murskosoboško bolnišnico vodil prihodnja štiri leta. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V kolikor ga vlada potrdi, bo Roman Ladislav Ratkai murskosoboško bolnišnico vodil prihodnja štiri leta. FOTO: Oste Bakal

Svet Splošne bolnišnice Murska Sobota je na ponedeljkovi seji za direktorja imenoval Romana Ladislava Ratkaia. Po poročanju Vestnika je Ratkai ostal edini kandidat po tistem, ko so zaradi neizpolnjevanja pogojev zavrgli kandidaturo Romana Markraba, Tomaž Gregorc pa se je umaknil sam. Pred nastopom funkcije ga mora sicer potrditi še vlada.

Ratkai je na seji sveta dobil osem glasov, en član sveta zavoda pa se je glasovanja vzdržal. Ratkai je po izvolitvi poudaril, da je zadovoljen z močno podporo sveta zavoda, zdaj pa morajo počakati le še na soglasje vlade, poroča Vestnik.

Ozadje v finančnih krogih

Novoimenovani Ratkai je bil po navedbah Vestnika pred tem znan predvsem v finančnih krogih, saj ima bogate izkušnje s korporativnim upravljanjem, lani pa so se pojavljale tudi govorice, da bi lahko kandidiral na lokalnih volitvah v Murski Soboti. Za kandidaturo na lokalnih volitvah se naposled ni odločil.

Če ga vlada potrdi, bo murskosoboško bolnišnico vodil prihodnja štiri leta. V tem času bo imel veliko dela predvsem s sanacijo finančnega stanja bolnišnice, ki se sooča z negativnim poslovanjem in plačilno nedisciplino.

Vlada je sicer novembra sprejela nekatere spremembe upravljanja bolnišnic, s čimer bo po novem svet zavoda štel sedem članov, od katerih bodo štirje predstavniki vlade ter po en predstavnik zaposlenih, uporabnikov in zavarovancev. Prav tako se uvaja položaj pomočnika direktorja, ki ga direktor lahko imenuje za čas trajanja mandata, ter prokurista, ki ga s soglasjem vlade imenuje svet zavoda, še navajajo v Vestniku.

Svet zavoda je na seji 19. decembra sprejel sporazum o predčasnem končanju mandata direktorja Daniela Grabarja, ki je za to zaprosil. Funkcijo bo opravljal do 31. marca. Mandat je začel marca 2021, ko je nasledil Bojana Korošca.

Komentarji: