Svet za nacionalno varnost želi spremembo zakonodaje za možnost ukrepanja proti »vardam«

Snav je sprejel sklep, s katerim je naložil ministrstvoma za pravosodje in notranje zadeve, da čim prej spremenita kazenski zakonik ter ustrezno dopolnita predpise, ki urejajo prekrške.
Fotografija: Snav je sprejel tudi nov poslovnik o Svetu za nacionalno varnost, obravnaval poročilo s področja nezakonitih prehodov državne meje v letu 2019 ter vladi predlagal v sprejetje nacionalno strategijo za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma. FOTO: Tamino Petelinšek/STA
Odpri galerijo
Snav je sprejel tudi nov poslovnik o Svetu za nacionalno varnost, obravnaval poročilo s področja nezakonitih prehodov državne meje v letu 2019 ter vladi predlagal v sprejetje nacionalno strategijo za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Danes je v vladnih prostorih potekala druga seja Sveta za nacionalno varnost (Snav), prva po spremenjenem odloku o tem posvetovalnem in usklajevalnem telesu vlade za področje obrambe, varnostnega sistema, sistema zaščite in reševanja ter za druga vprašanja nacionalne varnosti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Svet za nacionalno varnost je sprejel tudi nov poslovnik o Svetu za nacionalno varnost, obravnaval poročilo s področja nezakonitih prehodov državne meje v letu 2019 ter vladi predlagal v sprejetje nacionalno strategijo za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma.

»Z namenom ustrezno sankcionirati združevanje in aktivnosti raznih organizacij, ki posegajo v pristojnosti državnih organov ter pri ljudeh vzbujajo negotovost glede njihovega delovanja, je Snav sprejel sklep, s katerim je naložil ministrstvoma za pravosodje in notranje zadeve, da čim prej spremenita kazenski zakonik ter ustrezno dopolnita predpise, ki urejajo prekrške,« še piše v sporočilu za javnost. 

To so sporočili, da bi lahko ukrepali tudi ob aktivnostih samooklicanih vaških straž in skupin, kot je, denimo, Štajerska varda, poroča STA.

Komentarji: