Švicarka bo plačala 1900 evrov, ker je pustila psa v avtomobilu

Policijo so sredi popoldneva na pomoč poklicali zaposleni v lokalu, kjer so jih mimoidoči in gostje opozorili na psa, zaklenjena v avtomobilu.

Objavljeno
02. avgust 2018 12.35
Posodobljeno
02. avgust 2018 16.46
Poleti jih nikoli ne puščajmo v parkiranem avtomobilu. Fotografija je simbolična. FOTO: Istockphoto
A. V.
A. V.
Lucija – Švicarka si je v sredo v Luciji pridelala 1905 evrov kazni zaradi nedostojnega obnašanja do policistov in zato, ker je dva psa pustila zaprta v avtomobilu. Policijo so sredi popoldneva na pomoč poklicali zaposleni v lokalu, kjer so jih mimoidoči in gostje opozorili na psa, zaklenjena v avtomobilu.Na Policijski upravi Koper so pojasnili, da je 46-letna državljanka Švice enega psa vzela s sabo v lokal, dva pa pustila v vozilu. Ko so jo gostje začeli opozarjati na preveliko vročino za pse v vozilu, jih je zmerjala in jim grozila. Po prihodu policistov, ki so psa pomagali spraviti iz razgretega vozila, je ženska žalila tudi policiste in ni upoštevala njihovih ukazov. Zato so policisti zanjo uporabili prisilna sredstva.
 

V vozilu približno 30 minut


Psi so bili po ugotovitvah policistov v vozilu približno 30 minut. Na vozilu so bile delno spuščene šipe, psi pa niso bili poškodovani.

Švicarko so policisti oglobili zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, izvedli so tudi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali ter o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo. Skupaj so jo policisti oglobili za 1905 evrov.