Tik – tak! Čas za brexit se izteka

Delova komentatorja pravita: »Boris Johnson lahko postane roba, ki ne bo več užitna.«

Objavljeno
09. oktober 2019 17.00
Posodobljeno
17. oktober 2019 10.09
Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Voranc Vogel
Ali Žerdin, Janez Markeš, A. V.
Ali Žerdin, Janez Markeš, A. V.
Tik – tak! Čas za brexit se izteka, Ali Žerdin pa pravi: »Zdi se, da brexit z dogovorom ni možen.«

Enako razmišlja Janez Markeš, ki pristavlja: »Nobene možnosti ni za normalen brexit. Boris Johnson je želel doseči več kot pol, Evropska unija pa je previdno kupovala čas.«Markeš je opozoril na vlogo britanskega parlamenta. »Johnson si je sam postavil 'deadline', vmes pa je parlament določil, da Velika Britanija ne more izstopiti brez dogovora. Sedaj je vprašanje, kdo ima prav. Johnson lahko postane roba, ki ne bo več užitna,« je rekel.

V naslednji sapi je Žerdin opozoril, da bomo 9. novembra praznovali tridesetletnico padca Berlinskega zidu, s čimer smo dobili simbolno dejanje za »kontinent, utemeljen na miru«. »Očitno bomo sedaj dobili nov evropski obrat z veliko tveganji; na Otoku in na celini,« je razmišljal Žerdin.»Johnsonova avantura se ne more dobro končati,« je prepričan Markeš, še več razmišljanj pa si poglejte v videu. V njem boste lahko slišali tudi analizo dogajanja v Siriji ter kako lahko novi vojaški spopad na Bližnjem vzhodu vpliva na slovensko notranjo politiko.

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.