Tomaž Gantar odstopil kot podpredsednik Desusa

Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar je na septembrski seji izvršnega odbora in sveta Desusa odstopil s funkcije podpredsednika stranke, a ostaja član stranke.

Objavljeno
07. oktober 2019 16.45
Posodobljeno
07. oktober 2019 16.45
Dologoletni podpredsednik Tomaž Gantar odstopil, predsednik Karl Erjavec pa se bo za vodenje stranke, na čelu katere je že 14 let, potegoval znova.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Ljubljana – Tomaž Gantar je ob svoj odstopu tudi kritičen do predsednika Karla Erjavca oziroma do njegovega načina vodenja, ki je, tako Gantar, vse manj demokratično. Kot je pojasnil za Delo je v največji meri odstopil zaradi nestrinjanja z delom stranke v zadnjem obdobju in njenim vodenjem predsednika. V večji meri se vrača k zdravniškemu delu.

V stranki Desus so sicer začeli priprave na izredni volilni in programski kongres, ki bo 17. januarja. Dolgoletni predsednik stranke Karl Erjavec pa je, kot smo poročali v Delu, že napovedal svojo kandidaturo. Zagovarja vrnitev stranke h koreninam, pri čemer dodaja, da je treba program modernizirati, predvsem z odgovori na izzive, povezane z zdravo hrano in okoljskimi spremembami.