Trgovec opremlja gasilce

V sodelovanju z dobavitelji in z gasilsko zvezo Tuš prostovoljnim gasilcem kupuje opremo

Objavljeno
09. oktober 2016 15.54
Dobrodelna akcija
Brane Piano
Brane Piano
Celje - Prostovoljna gasilska društva s Celjskega so pred celjskim Planetom Tuš pripravila predstavitev z razstavo gasilskih vozil in zaščitne opreme, gasilski podmladek je prikazal nekaj vaj, za namlajše pa so imeli otroške delavnice. Ob tem je deset prostovoljnih gasilskih društev s Celjskega in iz Posavja od Tuša prejelo nekaj opreme, ki jim je primanjkuje.

V soboto je v Celju šlo za prvi vrhunec velike dobrodelne akcije Za življenje gre, s katero trgovine Tuš od septembra povezujejo svoje dobavitelje in kupce, ki z nakupom posebej označenih izdelkov v njihovih trgovinah zbirajo denar za nakup opreme, ki jo gasilci nujno potrebujejo. Deset prostovoljnih gasilskih društev in sicer iz Slovenskih Konjic, Laškega, celjskega Gaberja, z Dobrne, iz Zreč, Kostanjevice na Krki, Prekope, Pirošice, Krške vasi in iz Sevnica je dobilo opremo za reševanje z in iz vode: reševalne jopiče, škornje, čelade, vrvi in drugo gasilsko opremo.

Dobrodelna akcija Za življenje gre še ni zaključena. Trajala bo do konca novembra, zaključili pa jo bodo s še dvema velikima donacijama slovenskim prostovoljnim gasilskim društvom. Pri tem Tuš sodeluje z Gasilsko zvezo Slovenije, ki zbira podatke o tem, česa posameznim društvom najbolj primanjkuje. Za zdaj so najbolj bosa prav pri opremi za reševanj iz vode.

»Gasilci s svojim delovanjem ponazarjajo sodelovanje, nesebično pomoč in solidarnost, zato jih v Tušu izjemno cenimo. Naša prizadevanja so tokrat usmerjena v Celjsko in Posavsko regijo, do konca novembra pa bomo preko naše dobrodelne akcije, s katero zbiramo sredstva za nakup gasilske opreme, opremili še več prostovoljnih gasilskih društev. Ob tem se zahvaljujemo našim dobaviteljem in kupcem za odlično sprejetost akcije in jih pozivamo k nadaljnjem sodelovanju, saj bomo tako pripomogli k boljšem delovanju prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije in vsem omogočili, da bodo naša življenja varnejša,« je ob predaji donacije dejal Gregor Štampohar, poslovni direktor Skupine Tuš.