Tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica bo novembra povečala premijo

Osnovna mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bo z dosedanjih 31,98 poskočila na 34,5 evra.

Objavljeno
10. oktober 2019 18.27
Posodobljeno
10. oktober 2019 18.27
Odločitev o povišanju premije je sledila potezi Vzajemne in Triglava, ki sta mesečno premijo povečali septembra. FOTO: Aleš Černivec
J. P., STA
J. P., STA
Ljubljana – Z novembrom bo tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) zvišala osnovno mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja z dosedanjih 31,98 evra na 34,5 evra. Kot so v zavarovalnici pojasnili za STA, so premijo primorani zvišati, saj morajo vsak trenutek izpolnjevati obveznosti iz zavarovalnih pogodb, stroški zdravstvenih storitev pa se zadnja leta višajo.


Po sledeh Vzajemne in Triglava


Stroški se povečujejo zaradi visoke stopnje zaposlenosti, velike gospodarske rasti, ukrepov zdravstvene politike in ZZZS, ki je nosilec obveznega zdravstvenega zavarovanja, ter višanja cen storitev. Odločitev o povišanju premije sledi potezi drugih dveh slovenskih zavarovalnic, ponudnic dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, Vzajemne in Triglava, ki sta mesečno premijo povečali septembra.


Še avgusta povišanja niso načrtovali


Polna mesečna premija se je pri Vzajemni podražila za 3,7 evra – z 31,97 na 35,67 evra. Zavarovanci pri Triglavu pa morajo po novem za dopolnilno zavarovanje mesečno odšteti 35,55 namesto 32,99 evra. Še avgusta, ko je odločitev o povečanju premije sporočil Triglav, v AS povišanja niso načrtovali, so pa napovedali, da bo ob nespremenjenih trendih povečanja obsega doplačil iz prve polovice leta potrebna korekcija premije.