Umrla naša nekdanja novinarka Jana Taškar

Znana je bila kot vestna kronistka mnogih burnih političnih dogodkov v pred-, med in poosamosvojitvenih časih in dogajanj pri nas.

Objavljeno
21. november 2016 19.58
N. R.
N. R.
Ljubljana – Po kratkotrajni, a hudi bolezni nas je zapustila nekdanja kolegica Jana Taškar. Upokojila se je pred dobrimi desetimi leti kot novinarka Delove notranjepolitične redakcije.

V Delovo hišo, natančneje v tedanje Časopisno grafično podjetje Delo, je prišla novembra 1971. Prva leta je preživela na reviji Jana, leta 1977 pa je prišla v ljubljansko redakcijo Dela, kjer je kot poročevalka spremljala politično, družbeno in gospodarsko življenje v prestolnici. Konec leta 1980 je postala namestnica urednika ljubljanske redakcije, kmalu po tem pa je prešla v notranjepolitično redakcijo, kjer je bila med drugim poročevalka, namestnica urednika in komentatorka – koordinatorka notranjepolitične rubrike. V notranjepolitični redakciji je ostala vse do upokojitve septembra 2006.

Jana Taškar je bila znana zlasti kot vestna kronistka mnogih burnih političnih dogodkov v pred-, med- in poosamosvojitvenih časih in dogajanj v Sloveniji. Mlajši kolegi se je spomnimo kot »staroste« med skupščinskimi oziroma državnozborskimi poročevalci in kot takšna nam bo za vedno ostala v spominu.