Univerza za tretje življenjsko obdobje vabi k vpisu

Izobraževanje starejših: Vpis poteka od danes do 28. septembra oziroma do zapolnitve študijskih mest
Fotografija: V lanskem študijskem letu je na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje delovalo 277 študijskih skupin. Foto Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
V lanskem študijskem letu je na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje delovalo 277 študijskih skupin. Foto Roman ŠŠipić

Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani od danes do 28. septembra oziroma do zapolnitve študijskim mest v programih vabi k vpisu starejše, ki bodo kmalu odložili poklicno delo, upokojence in starejše, ki so dolgotrajno brezposleni.

K vpisu do zapolnitve prostih mest v študijskih programih vabijo vse, ki "si želite bolje razumeti sebe in druge, se učiti z radostjo v prijateljski skupini, pridobiti novo znanje za poklicne ali prostovoljske dejavnosti, biti dejavni in odgovorni državljani". 

Študijsko leto te univerze poteka od 1. oktobra do 31. maja 2019. Izobraževalna srečanja posamezne študijske skupine so praviloma enkrat na teden, po dve pedagoški uri skupaj. Vpis poteka na Poljasnki cesti 6 v Ljubljani vsako delovno dopoldne od 9. do 12. ure, izjemoma tudi popoldne do 16. ure. 

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje je sicer največja mreža na področju izobraževanja starejših odraslih v Sloveniji, to je starejših od 55 let. Združuje več kot 21.000 študentov, več kot 1000 mentorjev in prav toliko prostovoljcev. V lanskem študijskem letu je delovalo 277 študijskih skupin.

Komentarji: