V božični akciji Anine zvezdice zbrali 155 ton hrane

Hrano v okviru božične akcije Podaj svojo dlan so med 24. novembrom in 24. decembrom zbirali po vsej državi.

Objavljeno
08. januar 2015 12.37
hočevar Anine zvezdice
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − V božični akciji Anine zvezdice Podaj svojo dlan so tokrat zbrali rekordnih 155 ton hrane in obdarili 4742 družin, so sporočili iz omenjene organizacije. Zbiranje hrane z daljšim rokom uporabe je potekalo mesec pred božičem na številnih lokacijah po Sloveniji, med prazniki pa je hrano socialno ogroženim družinam razdelilo več kot 150 prostovoljcev.

Hrano v okviru božične akcije Podaj svojo dlan so med 24. novembrom in 24. decembrom zbirali v Ljubljani, v Zasavju, Radovljici, Kamniku, Murski Soboti ter po več trgovinah po vsej Sloveniji, paketi pa so v skladišča prihajali tudi po koncu akcije. Iz zbrane hrane so oblikovali 7200 paketov hrane, družinam pa so jo razdelili prostovoljci, so sporočili iz zavoda Anina zvezdica.

Ustanoviteljica zavoda Ana Lukner sicer po njihovih navedbah v Sloveniji uvaja trajnostno dobrodelnost, kar pomeni, da se hrana za pomoči potrebne družine zbira skozi vse leto. Družine, ki jim darujejo hrano, pri Anini zvezdici izbirajo s pomočjo zdravstvenih domov, šol, policije, vojske, centrov za socialno delo in tudi neposrednih kontaktov, ki jih prejemajo od družin samih ali pa od ljudi, ki jih poznajo.

Po mnenju Luknerjeve so pri nas ljudje v stiski še vedno stigmatizirani, zato se je nujno pogovarjati o tem. Tako v zavodu vse, ki poznajo koga, ki potrebuje pomoč, pozivajo, naj jih o tem obvestijo.