V domači Komendi sprejem Pogačarja in Pibernika

Po izjemnem kolesarskem uspehu so na hipodromu v Komendi soobčani sprejeli kolesarja.

Objavljeno
08. oktober 2019 16.30
Posodobljeno
08. oktober 2019 19.21
Tadej Pogačar. FOTO: Jose Jordan/AFP
Be. B., B. T.
Be. B., B. T.
Bil je dan iz kolesarskih sanj, kot je o izjemnem uspehu Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja ob dvojnih stopničkah na španski Vuelti zapisal Delov novinar Miha Hočevar. Slovenski navijači so se veselili izjemnih dosežkov naših kolesarjev. Naši športniki so zopet zedinili Slovenijo.

Po tem, ko so pred dobrim tednom dni v Ljubljani na Kongresnem trgu pripravili velik sprejem odbojkarjem, kolesarjem in kajakašem, so danes v Komendi za svoja kolesarja 21-letnega Pogačarja in 25-letnega Luko Pibernika pripravili sprejem na Hipodromu v Komendi.

Oba sta začela kolesariti zaradi starejših bratov, Pogačar pa je imel za idola tudi pet let starejšega Pibernika. Pogačar je bil najprej sicer nogometaš, najmanjši, a najbolj ognjevit.

image
Sprejem za kolesarja Tadeja Pogačarja in Luka Pibernika v domači Komendi. FOTO: Leon Vidic/Delo


Na koncu La Vuelte je bilo noro, je dejal Pogačar, Pibernik in drugi pa so glede na sezono upali, da bo na koncu v prvi deseterici, a je z zmago v predzadnji etapi presenetil vse.

image
Zbralo se je precej domačinov. Foto Leon Vidic/delo


Zanimivi so bili tudi odzivi na podatek, da tako Roglič kot Pogačar prihajata iz države z dvema milijonoma prebivalcev, saj je mnogo kolesarjev iz mest, ki imajo več prebivalcev. Pogačar je kot neverjetno označil tudi to, koliko navijačev je prišlo v Madrid.

image
Tadej Pogačar in Luka Pibernik sta dobila sliko občine in šopek. FOTO: Leon Vidic/Delo


Presenečen in izredno ponosen je bil tudi župan Slavko Poglajen, ki ni pričakoval takega uspeha Pogačarja že letos, temveč čez kako leto ali dve. Nad ambicijami vodstva ekipe, v kateri sta sodelovala s Pogačarjem, pa je bil presenečen Andrej Hauptman. Že na prvem sestanku so izrazili pričakovanje, da bo Pogačar osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja. Hauptman je že takrat ugotovil, da to pomeni tretje mesto.

image
V Komendi je še precej kolesarskega podmladka. FOTO: Leon Vidic/Delo


Predsednik kolesarske zveze Tomaž Grm je napovedal, da bo po uspehih Slovenija šesta kolesarska država. Pogačar za letos nima v načrtu novi dirk, Pibernik pa jutri odhaja na enodnevno dirko v Italijo in prihodnji teden še na Japonsko.

image
Navdušeni podporniki so dobili tudi avtograme. FOTO: Leon Vidic/Delo


»Po neverjetnem uspehu na Vuelti, kjer je Tadej Pogačar kot najboljši mladi kolesar osvojil belo majico in dirko končal na skupno tretjem mestu, ga bodo skupaj z Lukom Pibernikom, ki je na dirki odlično zastopal ekipo Bahrain Merida, sprejeli tudi v domači občini Komenda,« so zapisali organizatorja dogodka kolesarski klub Bexel in Občina Komenda.

image
Luka Pibernik na državnem prvenstvu Slovenije v Mirna Peči pred tremi leti. FOTO: Mavric Pivk/delo