V Filharmoniji bodo razrešili pomočnika direktorice za orkester

Direktorica Marjetica Mahne pomočniku Klemnu Hvali ne zaupa več.

Objavljeno
07. oktober 2019 11.27
Posodobljeno
07. oktober 2019 11.37
Direktorica Slovenske Filharmonije Marjetica Mahne. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
STA
Direktorica Slovenske filharmonije (SF) Marjetica Mahne je začela postopek za predčasno razrešitev pomočnika direktorja za področje orkestra Klemna Hvale. Z razlogi za razrešitev je prvega oktobra seznanila Hvalo in orkester. Oba se o razlogih za razrešitev lahko izrečeta v 15 dneh.

image
Slovenska filharmonija. FOTO: Jure Eržen/Delo


Kot je sporočila Marjetica Mahne, so razlogi navedeni v 16. členu ustanovitvenega akta. »Razlog za odločitev je presoja direktorice, da gre za ravnanja, ki bi lahko vrgla senco na SF, ki zmanjšujejo njeno kredibilnost in povzročajo škodo pri odnosih s partnerji. Direktorica Hvali kot pomočniku direktorja za orkester in najtesnejšemu sodelavcu ne more več zaupati. Dolžna je ustrezno ukrepati in zaščititi integriteto in dobro ime SF,« je zapisala.
 

Dodatnih izjav ne dajejo


image
Klemen Hvala (desno) ne bo več pomočnik direktorice SF za orkester. FOTO: Roman Šipić/Delo


Dokler postopek poteka, dodatnih izjav ne bo dajala, je direktorica povedala za STA. Prav tako je Hvala za STA potrdil, da je seznanjen z začetkom postopka predčasne razrešitve, in zadeve, dokler poteka postopek, ne komentira.

Marjetica Mahne je na položaju direktorice SF od prvega avgusta lani. Pred tem je bila dobrega pol leta vršilka dolžnosti direktorja, ko je tedanji minister za kulturo s položaja direktorja SF razrešil Damjana Damjanoviča. Hvalo je za pomočnika direktorja za področje orkestra imenovala v času vedejevstva.