V Hitu delili milijonsko pokersko torto

Na turnirju Premier Million kar 1659 igralcev. Hit je eden ključnih organizatorjev velikih evropskih pokerskih dogodkov.

Objavljeno
09. februar 2017 11.27
Blaž Močnik
Blaž Močnik

Nova Gorica – Nagradni sklad turnirja v pokru v Hitovi igralnici Perla je presegel milijon evrov, kar je slovenski rekord. Pri tem si novogoriška družba mane roke zaradi preostale realizacije, saj so bili vsi štirje Hitovi hoteli polni že mesec dni pred začetkom turnirja.

Kar 1659 igralcev je zagotovilo 1,061 milijona evrov visok nagradni sklad, kjer je zmagovalec pobral 210.000 evrov, medtem ko so denarne nagrade prejeli na prvi 130. mestih. Turnir Premier Million poznavalci sicer uvrščajo med osrednje turnirske dogodke na pokerski sceni v Evropi, imenovane live Texas Hold'em, udeleženci pa so se v Novi Gorici zbrali iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine pa vse do Poljske, Španije, Romunije in Ukrajine.

»Z rekordnimi številkami turnirja smo izredno zadovoljni, prav tako, da smo v Novo Gorico pritegnili številne igralce širšega srednjeevropskega prostora,« pravi vodja turnirja Miro Karlaš. Na koncu je imel po šestih maratonskih dneh iger najbolj srečno roko Italijan Marco Iodice, najboljši Slovenec pa je bil Belokranjec Nikola Čokeša, ki je za četrto mesto v žep pospravil 95.000 evrov.

Septembra v igri polmilijonski nagradni sklad

V Hitu bodo po napovedih še naprej utrjevali vlogo enega ključnih akterjev na področju organizacije velikih pokerskih dogodkov v Evropi. Prvič so igro v takratni igralnici pripravili že leta 1988, prav v igralnici Park pa so v začetku devetdesetih let organizirali tudi prve turnirje. S sodobno Perlo so igralno razkošje še nadgradili s salonom za poker, ki je nato menda prerasel v enega največjih in najbolj priljubljenih med igralci pokra iz vse Evrope.

»Težko bi bilo prešteti vse turnirje, ki smo jih doslej izpeljali, na grobo lahko povemo, da je bilo v lanskem letu v Perli organiziranih približno 30 večjih turnirjev, sicer pa skoraj vsak dan v Perlinem Poker Roomu potekajo turnirji v lastni organizaciji z izredno dostopnimi vpisninami, ki služijo tako za zabavo kot za neke vrste treninge in pripravo na večje dogodke,« je opisala predstavnica Hita Lavra Peršolja.

Že prihodnji mesec bo v Perli potekal turnir z zagotovljenim nagradnim skladom 200.000 evrov, v septembru pa se obeta nov turnir s polmilijonskim nagradnim skladom. »Glede na izjemen odziv igralcev že potekajo tudi pogovori, da bi do konca letošnjega leta v Novi Gorici ponovno gostili milijonski turnir v pokru.«

Pomembni tudi psihična in fizična kondicija

Poker je podoben športnim dogodkom zaradi posebnosti v turnirski različici, čeprav spada med igre na srečo, poudarja Karlaš: »Ob sreči in znanju, predvsem pa kilometrini pri igri, veliko pomeni tudi kondicija, tako fizična kot psihična. Profesionalni igralec pokra veliko časa vloži v treninge, precej časa preživi za računalnikom, proučuje in analizira posamezne elemente igre, tudi s pomočjo veščin matematike in drugih ved. Pri tem pa ima velik pomen tudi psihologija in proučevanje vedenja igralcev, kar je ključno pri igri v živo.«