V jeseniški bolnišnici vajetiprevzema Tomaž Glažar

Člane sveta zavoda je najbolj prepričal nekdanji generalni direktor direktorata za zdravstveno ekonomiko in nekdanji predsednik sveta ljubljanskega UKC.
Fotografija: Tomaž Glažar bo štiriletni mandat direktorja jeseniške bolnišnice začel, ko ga bo potrdila še vlada.
FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tomaž Glažar bo štiriletni mandat direktorja jeseniške bolnišnice začel, ko ga bo potrdila še vlada. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Nekdanjega generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko in nekdanjega predsednika sveta ljubljanskega kliničnega centra Tomaža Glažarja mora potrditi le še vlada, da bo lahko začel štiriletni mandat direktorja jeseniške bolnišnice.

Tamkajšnje člane sveta je prepričal z dolgoletnimi izkušnjami v zdravstvu in svojim predhodnim delovanjem na ministrstvu, zato so mu podelili večino od sedmih glasov, je po seji sveta zavoda dejal predsednik sveta zavoda Matevž Lakota z ministrstva za zdravje.

Glažar je napovedal, da bo nadaljeval že začrtano investicijo v jeseniški bolnišnici in odškodninsko tožbo, ki ju je v »dobro javnega zdravstvenega zavoda« začel njegov predhodnik. Na razpis sta se prijavila še nekdanji direktor Gasilsko-reševalne službe Kranj Tomaž Krišelj in kandidatka, ki je od kandidature kasneje odstopila.

Do potrditve Glažarja na vladi bo na čelu bolnišnice ostala v. d. direktorice Anja Jovanovič Kunstelj, ki bolnišnico vodi od avgustovskega odhoda prejšnjega direktorja Janeza Poklukarja na mesto direktorja ljubljanskega kliničnega centra.

Komentarji: