V nekaterih mestih po državi med prazniki tudi žive jaslice

Med drugim bodo na ogled v Ljubljani, Postojni in Mojstrani.
Fotografija: Jaslice. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Jaslice. FOTO: Arhiv Dela

V nekaterih mestih po Sloveniji, med drugim v Ljubljani, Postojni in Mojstrani, bodo od danes obiskovalcem na ogled žive jaslice. V ljubljanskem živalskem vrtu bodo v Božični zgodbi sodelovali zaposleni in živali, v Postojnski jami se bo predstava vila kar pet kilometrov, v soteski Mlačca pa bo na ogled predstava pod ledenimi skulpturami.



V Živalskem vrtu Ljubljana bo tudi med letošnjimi prazniki na ogled glasbeno-scenska predstava Božična zgodba. Kot so v vabilu zapisali na ZOO Ljubljana, gre za »najbolj žive jaslice«, saj v njih sodelujejo tamkajšnji zaposleni in živali iz živalskega vrta: ovce, osel, vol in štiri kamele.

Jaslice. FOTO: Arhiv Dela
Jaslice. FOTO: Arhiv Dela


Tudi glasbeno doživetje


Pred ogledom polurne predstave bo obiskovalcem omogočen tudi ogled živalskega vrta, po njej pa bodo lahko od blizu spoznali nastopajoče živali in sveto družino. Predstavo si bo mogoče ogledati vse do nedelje, in sicer vsak dan ob 17. uri.
Medtem bodo v Postojnski jami na ogled že 29. tradicionalne žive jaslice, ki so jih po trditvah organizatorjev uvrstili med deset najlepših podob božiča na svetu. Globoko pod površjem bo več kot 150 lokalnih igralcev upodobilo 16 prizorov iz svetopisemske zgodbe na skupaj petkilometrski turistični poti, ki jo razsvetljuje 2100 barvnih luči.

90 minut trajajočo božično predstavo, ki bo na ogled vsak dan od 13. ure dalje do nedelje, si bodo obiskovalci ogledali najprej med vožnjo z vlakom, zadnji kilometer in pol poti pa med hojo po jami. Za glasbeno doživetje bodo poskrbeli med drugim tudi pevci Helena Blagne, Alex Volasko in Irena Yebuah Tiran, so sporočili iz Parka Postojnska jama.

Jaslice. FOTO: Arhiv Dela
Jaslice. FOTO: Arhiv Dela


Jaslice bodo na ogled več dni


Žive jaslice v ledenem kraljestvu pa bodo od danes naprej na ogled v soteski Mlačca v Mojstrani. Gledališko predstavo, ki bo trajala 45 minut, si bodo obiskovalci ogledali pred kuliso 25-metrskih ledenih slapov. Kot piše na spletni strani dogodka, se bo v predstavi predstavilo 22 igralcev v derezah, razdeljena pa bo tudi na plezalne, glasbene, plesne in ognjene točke.

Na krožni poti po soteski bodo obiskovalci lahko opazovali tudi druge skulpture ledenega kraljestva, osvetljene s sojem bakel in lanternic, med drugim v led odeta drevesa, vrtnice, potoke in jezera. Predstave živih jaslic bodo na ogled vsak dan ob 16., 17. in 18. uri, vse do nedelje.

Komentarji: