Ponekod po Sloveniji še lahko sneži, promet je upočasnjen

Kot opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste, so zaradi snega ponekod na cestah plužne in posipne skupine, promet pa poteka počasneje.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Skoraj povsod po državi sneži. Promet po večini cest poteka počasneje, tudi zato, ker so na cestah plužno-posipne skupine. 

Za priklopnike in polpriklopnike je promet prepovedan na cestah Razdrto–Manče ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, na prelazu Ljubelj pa je obvezna uporaba verig na avstrijski strani.

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da je treba voziti strpno, s primerno varnostno razdaljo in prilagojeno hitrostjo. Pred vožnjo morajo vozniki z vozil očistiti sneg in morebitni led.

FOTO: Matej Družnik/Delo
FOTO: Matej Družnik/Delo

Po napovedih vremenoslovcev z Agencije RS za okolje (Arso) bodo padavine popoldne slabele in marsikje ponehale, v prihodnjih dneh bo hladneje.

Danes zjutraj je bila na Kredarici snežna odeja debela 235 centimetrov, na Kaninu 152, na Voglu 130, v Ratečah 75, na Treh kraljih na Pohorju 56, podobno v Logarski dolini, na Katarini nad Ljubljano je bila debela 35 centimetrov, v Mežici 20, v Kočevju pa 14 centimetrov, kažejo podatki Arsa.

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo

Preberite še:

Več iz te teme: