V piranskem mestnem jedru je gorelo

Ker gre za zelo strnjeni in stari del Pirana, je bila precejšnja nevarnost, da se ogenj razširi tudi na druga stanovanja.

Objavljeno
22. avgust 2019 17.24
Posodobljeno
22. avgust 2019 19.49
Požar v Piranu. Foto Boris Šuligoj
B. Š., N. Č.
B. Š., N. Č.
Malo po 16. uri je zagorelo v eni od piranskih kleti v strnjenem mestnem jedru. Ker gre za zelo strnjeni in stari del Pirana, je bila precejšnja nevarnost, da se ogenj razširi tudi na druga stanovanja, kar so nam povedali tudi na številki 112.

image
Požar v Piranu. Foto Boris Šuligoj


Gasilci, ki so po nekaj minutah (iz piranskega prostovoljnega gasilskega društva in iz Gasilske brigade Koper) prispeli na kraj, so evakuirali nekaj stanovalcev iz bližnjih hiš in se spopadli z ognjem. Vendar gašenje ni bilo lahko, saj so se kot kaže vnele tudi lesene grede pod ometi. Dostop do požarišča je bil težaven, saj gre za ozke ulice, hiše pa so med seboj povezane. Ogroženih je bilo več bližnjih stanovanj.

image
Požar v Piranu. Foto Boris Šuligoj


Po prvih neuradnih ocenah naj bi zagorelo v skladišču zasebnega podjetja Adet, ki za Okolje Piran izvaja odvoz smeti iz Pirana. V eni od tamkajšnjih kleti ima to podjetje orodje in opremo za odvoz smeti, tudi plastične kante. Toda predsednik uprave Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišić je po prvih informacijah, ki jih ima, zanikal, da bi se požar začel pri njihovih kooperantih.

image
Požar v Piranu. Foto Boris Šuligoj