V Piranu nov direktor uprave – Daniel Tomljanović

Strokovnjak za logistiko naj bi vnesel nekaj novega organizacijskega vetra in pristopa v delo občinske uprave.
Fotografija: Tartinijev trg v Piranu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Tartinijev trg v Piranu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Piran – Nov direktor občinske uprave bo prvega aprila postal Daniel Tomljanović, ki je sicer občinski svetnik z liste Naš kraj in trenutno še direktor špeditersko-logističnega podjetja VV - LOG. Sklep je pred nekaj dnevi sprejel piranski župan Đenio Zadković, ki je med osmimi kandidati dokončno odločil o tej funkciji.

Čeprav je Tomljanović izkušen poslovnež na področju logistike, pa na področju upravnega prava nima izkušenj in izobrazbe. Župan Zadković ga je imenoval predvsem v prizadevanju, da bi na to funkcijo prišel nekdo z menedžerskim znanjem in izkušnjami in nekdo, ki naj bi vnesel nekaj novega organizacijskega vetra in pristopa v delo občinske uprave. Zato se bo moral novi direktor pri strokovnih odločitvah v dobri meri opreti na vodje posameznih uradov občinske uprave. Sedanja vršilka dolžnosti Vesna Vičič, ki se je prav tako prijavila za omenjeno funkcijo, bo spet prevzela urad za okolje in prostor.

Daniel Tomljanović je inženir tehnologije prometa, nekaj časa je kot regionalni menedžer za Intereuropo deloval v Šanghaju, kasneje pri velikem italijansko-švicarskem ladjarju MSC, bil izvršni direktor za operativo in prodajo Luke Koper v času predsedovanja Gašpar Gašpar Mišiča in leta 2015 postal solastnik in direktor špediterskega podjetja VV - LOG, ki je zdaj v lasti logista Feršped. Ima tudi certifikat za nadzornika, ki ga je izdalo Združenje nadzornikov Slovenije.

Po prevzemu direktorske funkcije bo začasno zamrznil funkcijo v logističnem podjetju, na njegovo mesto v občinski svet pa bo sedel jadralec Dušan Puh iz Portoroža, ki je bil na volitvah šesti z liste Naš kraj.

Preberite še:

Komentarji: