V Portorožu rekordno število obiskovalcev

Na prvi dan novega leta so v morje skočile 603 osebe, spremljalo jih je več tisoč obiskovalcev. 
Fotografija: Morje je imelo nekaj manj kot 14 stopinj Celzija. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Morje je imelo nekaj manj kot 14 stopinj Celzija. FOTO: Tomi Lombar/Delo

V Portorožu so prvi dan novega leta tradicionalno obeležili s skokom v morje. Sodelovali so 603 udeleženci, so za STA povedali organizatorji.

Prireditev, ki je bila v Portorožu tokrat na vrsti 16. leto zapored, je potekala po načrtih, je povedal vodja prireditve Nino Cokan. Opozorila o nujnosti dobre priprave na skok so po njegovih besedah zalegla. Enega od udeležencev je lani namreč obšla slabost in so ga morali oživljati.

Prireditev je v Porotorožu potekala šestnajstič. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Prireditev je v Porotorožu potekala šestnajstič. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Medtem ko so lani zabeležili rekordno število udeležencev – 686 –, je bilo tokrat rekordno število obiskovalcev, organizatorji so jih našteli med 6000 in 7000. V dnevu brez oblačka so sicer namerili približno 12 stopinj Celzija, voda pa je imela malo pod 14 stopinj Celzija, je povedal Cokan.


Skok v mrzlo morje ni za vskaogar


Zdravniki so pred letošnjo prireditvijo še posebej opozarjali, da skok v morje v teh razmerah predstavlja veliko, predvsem kardiovaskularno obremenitev za telo, zato se je treba nanj pripraviti. Kot je za STA povedal predstojnik urgentnega centra v Splošni bolnišnici Izola Peter Golob, takšno početje ni priporočljivo za vsakogar. Skok v morje pozimi je odsvetoval vsem z boleznimi srca in ožilja ter tistim, ki niso v dobri kondiciji. Veliko bolj varno je, če se na stik z morjem pripravimo in vanj stopimo postopno.

V primeru zdravstvenih težav ali slabe kondicije je veliko bolj varno, če se na stik z morjem pripravimo in vanj stopimo postopno. FOTO: Tomi Lombar/Delo
V primeru zdravstvenih težav ali slabe kondicije je veliko bolj varno, če se na stik z morjem pripravimo in vanj stopimo postopno. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Komentarji: