V proizvodnjo mask tudi Salonit Anhovo

Za zdaj dnevna proizvodnja v invalidskem podjetju Inde dosega sto zaščitnih mask.
Fotografija: Proizvodnja cementa je avtomatizirana, ne potrebuje veliko ljudi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Proizvodnja cementa je avtomatizirana, ne potrebuje veliko ljudi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V Anhovem je v petek zaživela proizvodnja zaščitnih mask za potrebe preprečevanja širjenja epidemije covida-19. Proizvodnjo so začeli v podjetju za zaposlovanje invalidov Inde, ki je del družbe Salonit Anhovo. Zaposleni družbe poleg tega skrbijo za razkuževanje bankomatov v občini.
 
Trenutno je dnevna proizvodna zmogljivost podjetja Inde približno sto zaščitnih mask, za katere so pridobili potrditev UKC Ljubljana, da so primerne za zaščito prebivalcev. Del proizvodnje je namenjen zagotavljanju zaščitnih sredstev sodelavcem v proizvodnji cementarne Salonit Anhovo, del mask pa družba Salonit Anhovo dnevno odstopa Civilni zaščiti občine Kanal ob Soči. Maske bodo podarili tudi Društvu obolelih zaradi azbesta ter zaposlenim skupine Salonit v njihovo zasebno uporabo.
 
Sodelavci Salonita Anhovo poleg tega vse dni v tednu med 8. in 20. uro na vsaki dve uri razkužujejo oba bankomata v Občini Kanal ob Soči. Razkuževanje naprav, ki so v skupni rabi, lahko pripomore k zajezitvi širjenje okužb s koronavirusom.
 

Proizvodnja spet poteka


V Salonitu Anhovo poteka nujna potrebna proizvodnja z minimalnim številom zaposlenih. »Tako podjetje ohranja delovna mesta ter hkrati gradbeni panogi omogoča nujno potreben material,« pravijo v družbi.

Tudi izdaja in prevoz cementa lahko potekata brez stikov ljudi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tudi izdaja in prevoz cementa lahko potekata brez stikov ljudi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 
Večji del procesov je v cementarni avtomatiziran, tako da prevzem surovin, goriv in izdaja cementa lahko potekajo brez neposrednega kontakta med ljudmi. Vsem prevoznikom so že februarja razdelili razkužilna sredstva za lastno uporabo.

Preberite še:

Komentarji: