V Sloveniji 27 novookuženih s koronavirusom

V ponedeljek brez nove smrti, trenutno aktivno okuženih je 266 ljudi.
Fotografija: V Sloveniji so doslej potrdili 2456 primerov okužb z novim koronavirusom. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
V Sloveniji so doslej potrdili 2456 primerov okužb z novim koronavirusom. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

V Sloveniji so v ponedeljek opravili 1.143 testov na novi koronavirus in potrdili 27 okužb, je vlada sporočila po twitterju. Bolnišnično obravnavo potrebuje 16 bolnikov s covidom-19, od tega so trije na intenzivni negi. Iz bolnišnice so v ponedeljek odpustili tri osebe. 



Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 2456 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo je 129 bolnikov s covidom-19.
Trenutno je aktivno okuženih 266 ljudi. 

Med drugim so nove okužbe odkrili tudi pri nogometnem prvoligašu Aluminiju. Iz kluba so sporočili, da je bilo od 42 opravljenih testov 39 negativnih, trije nogometaši pa so okuženi z virusom sars-cov-2.



V ponedeljek so 11 okužb potrdili pri posameznikih, starih med 15 in 24 let, šest v starostni skupini 25-34 let, po štiri v skupini starih med 35 in 44 let ter med 55 in 64 let. Po eno okužbo so potrdili med starimi od 45 in 54 let ter od 65 in 74 let, kažejo podatki sledilnika.
 

Nova okužba pri oskrbovanki v hrastniškem domu upokojencev


Včeraj je bilo v Hrastniku odvzetih enajst brisov, od tega štiri v Domu starejših Hrastnik. Okužba je bila potrjena pri eni stanovalki doma, vsi ostali brisi so bili negativni.

Vsi zadnji primeri okužb pri stanovalkah doma so medsebojno povezani, saj je bila v petek potrjena okužba pri stanovalki, ki je bila nastanjena v sobi s še tremi, dve sta nato imeli bris pozitiven včeraj, ena pa danes. 

Sicer pa so bile potrjene okužbe v ponedeljek precej razpršene glede na občine. Potrdili so jih v 21 občinah, od tega največ v Ljubljani, kjer so bile tri okužbe. V občinah Celje, Novo mesto in Grosuplje so potrdili po dve okužbi, v ostalih občinah po eno. Največ aktivno okuženih, 69, je v Ljubljani, v Celju pa imajo 18 aktivno okuženih. V ostalih občinah imajo manj kot deset aktivnih okužb, navaja STA.

FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik


Ker v zadnjih tednih narašča število vnesenih okužb iz sosednje Hrvaške, vlada pripravlja ukrepe za omilitev širjenja novega koronavirusa in razmišlja o poostritvi nadzora na meji oz. uvedbi karantene za vse povratnike s Hrvaške.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: