V Sloveniji 37 novih okužb s koronavirusom

Aktivno okuženih je 285 ljudi. Doslej so okužbo v 2493 primerih, umrlo pa je 129 bolnikov z boleznijo covid-19.
Fotografija: V torek je v Sloveniji število okuženih z novim koronavirusom ponovno naraslo. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
V torek je v Sloveniji število okuženih z novim koronavirusom ponovno naraslo. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

V torek so v Sloveniji potrdili 37 okužb, opravili pa so 1.092 testov na novi koronavirus. Po podatkih sledilnika covid-19 ni umrl noben bolnik z boleznijo covid-19.

Hospitaliziranih je 17 bolnikov, od tega so trije na intenzivni negi.



Aktivno okuženih je 285 oseb, doslej pa so okužbo s koronavirusom potrdili v 2493 primerih, umrlo pa je 129 bolnikov z boleznijo covid-19.

V torek so 14 okužb potrdili pri posameznikih, starih med 15 in 24 let, sedem v starostni skupini med 25 in 34 let, šest v skupini, starih med 35 in 44 let. V skupini starih med 45 in 54 let so odkrili pet okužb, v skupini starih 55 do 64 pa tri. Ena okužba je bila v skupini starejših od 85 let, kažejo podatki sledilnika.

Tudi v torek so bile potrjene okužbe precej razpršene glede na občine. Potrdili so jih v 22 občinah, od tega največ v Ljubljani, Celju, Kranju, Mariboru, Tržiču in Lukovici, kjer so potrdili po tri nove okužbe. Tri okužbe so potrdili tudi pri tujih državljanih. V ostalih občinah so potrdili po eno novo okužbo. Največ aktivno okuženih, 70, je v Ljubljani, v Celju pa imajo 20 aktivno okuženih. V ostalih občinah imajo manj kot deset aktivnih okužb, navaja STA.

Ena od v torek potrjenih okužb se nanaša na Dom starejših Hrastnik, so sporočili iz Občine Hrastnik.

Vlada s strokovnjaki danes preučuje ukrepe, kako omejiti vnos okužb z novim kroonavirusom v državo. V prejšnjem tednu je bilo namreč s Hrvaške v Slovenijo vnesenih 64 okužb z novim koronavirusom. Tudi ta teden so številke visoke.

Preberite še:

Komentarji: