V Sloveniji ponovno potrdili trinajst novih okužb

Enako kot v petek so včeraj umrle štiri osebe, okužene z novim koronavirusom.
Fotografija: Prizor iz Doma starejših občanov v Kamniku. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Prizor iz Doma starejših občanov v Kamniku. FOTO: Jure Eržen/Delo

18. aprila je bilo potrjenih 13 novih primerov okužbe s sars-cov-2, opravili pa so 685 testov. Število na novo potrjenih okužb je bilo včeraj enako kot v petek, prav tako število umrlih – včeraj so preminule štiri okužene osebe, so sporočili z vlade RS. 



Število potrjenih okužb v Sloveniji se je dvignilo na 1330, skupno število opravljenih testiranj pa na 41.265. Okužbo so potrdili v 150 občinah. 
 
Hospitaliziranih je 90 oseb, od tega jih 26 potrebuje zdravljenje na intenzivni negi. 



Po navedbah STA so v soboto največ okužb z novim koronavirusom potrdili v Ljutomeru; gre za novookužene v tamkajšnjem domu starejših občanov, kjer so pri stanovalcih in zaposlenih potrdili pet novih okužb (skupno potrjenih je tako 110). 


Hotel Paka bodo jutri dezinficirali


Kmalu velja pričakovati tudi izpraznjenje nastanitvenih prostorov, v katerih so bili v karanteni tisti, ki so se v Slovenijo vrnili iz tujine. Velenjski hotel Paka danes zapuščata še zadnji osebi, medtem ko v postojnskem hotelu Epic v karanteni ostaja še 13 ljudi. Pet jih je danes zapustilo karanteno, na novo pa je prispela ena oseba, navaja STA

Hotel Paka bodo v ponedeljek dezinficirali, nato ga bodo vrnili lastniku, podjetju Gorenje. Ali bodo karanteno v Velenju izvajali tudi v prihodnje, bosta, tako STA, odločali vlada in civilna zaščita. Hotel Epic v Postojni bo po besedah poveljnika notranjskega regijskega štaba civilne zaščite Sandija Curka predvidoma služil kot prostor za karanteno vsaj do 1. maja. 

Komentarji: