V soboto ob 760 testiranjih 34 okužb

Trenutno sta aktivno okuženi 402 osebi, doslej pa je za koronavirusom zbolelo 2651 ljudi.
Fotografija: V Slovenijo je iz tujine prišlo 300 oseb, okuženih z novim koronavirusom. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
V Slovenijo je iz tujine prišlo 300 oseb, okuženih z novim koronavirusom. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

V Sloveniji so v soboto ob 760 testiranjih potrdili 34 okužb z novim koronavirusom, je po twitterju sporočila vlada. V bolnišnici se zdravi 17 bolnikov s covidom-19, eno osebo so iz bolnišnice odpustilii, nihče pa ne potrebuje intenzivne nege. Zaradi koronavirusa v soboto nobena oseba ni umrla.

Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 2651 okužb z novim koronavirusom, aktivna pa sta 402 primera. 



Okužbo z novim koronavirusom so v soboto potrdili v skupno 18 občinah. Tudi v soboto je bilo največ okužb potrjenih v Ljubljani, in sicer osem. Štiri so zabeležili v Lendavi, tri v Novem mestu, po dve v Slovenski Bistrici in Škofljici. Prav tako so dve novi okužbi potrdili pri tujih državljanih.

Včeraj smo poročali, da so v obdobju od 1. junija do 21. avgusta na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje s pomočjo epidemiološke službe in laboratorijev ugotovili, da je v Slovenijo iz tujine prišlo 300 oseb, okuženih z novim koronavirusom. Med temi jih je največ, 165 oz. 55 odstotkov, prišlo s Hrvaške, prevladujejo pa mlajše osebe. 120 jih je bilo tako starih od 15 do 34 let, kar predstavlja skoraj tri četrtine vseh vnosov v državo iz južne sosede.

Nekatere osebe, ki so prinesle virus s Hrvaške, so tega širile tudi v domačem okolju. Tako se je dodatno potrjeno okužilo še 26 oseb v Sloveniji. Število potrjenih okuženih s Hrvaške se je v zadnjih dveh tednih močno povečalo.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: