Predstavitvena informacija

Vas zanima, kako so poslovali vaši konkurenti?

Ajpes je javno objavil letna poročila za leto 2017
Fotografija: FOTO: Ljeab/Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Ljeab/Getty Images/Istockphoto

Pripisane so nove bonitetne ocene S.BON za slovenske gospodarske družbe, finančni podatki pa so vključeni tudi v analitično orodje fi=po finančni pomočnik.

Slovenske gospodarske družbe so tudi leta 2017 poslovale dobro, povečale so število zaposlenih, prihodke, neto dodano vrednost in neto čisti dobiček. Čisti prihodki od prodaje so se povečali za 13,4 odstotka. Generator povečanja čistih prihodkov od prodaje je bil ponovno izvoz na trg EU, kjer je bila dosežena 19,4-odstotna rast, na trgu zunaj EU pa 15,8-odstotna. Gospodarski optimizem in rast plač sta prispevala tudi k izboljšanju domačega povpraševanja, tako so družbe na domačem trgu dosegle 11,2-odstotno rast čistih prihodkov od prodaje proizvodov in storitev. Neto čisti dobiček poslovnega leta se je povečal za 15,1 odstotka glede na leto 2016, tako je donosnost lastniškega kapitala znašala 8,3 odstotka.

Preberite več na: https://svetkapitala.delo.si/finance/novi-financni-podatki-in-bonitetne-ocene-ajpes-ze-na-voljo-5614 - svetkapitala.si.