Veselo na počitnice

Minister Pikalo je v poslanici ob koncu šolskega leta učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom zaželel, da bi počitnice dobro izkoristili, med njimi uživali in si nabrali čim več novih izkušenj.

Objavljeno
24. junij 2019 11.33
Posodobljeno
24. junij 2019 13.38
Osnovna šola Preska Medvode. FOTO: Tomi Lombar/Delo
STA
STA
Danes so šolarji prejeli spričevala in odšli na zaslužene počitnice. S starši se bodo pogovorili o opravljenem delu v preteklem šolskem letu in po potrebi v prihodnjem popravili smer, v kateri se gibljejo.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je v poslanici ob koncu šolskega leta učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom zaželel, da bi počitnice dobro izkoristili, med njimi uživali in si nabrali čim več novih izkušenj, so sporočili z ministrstva. Prav je, da si po trdem in napornem delu tudi odpočijemo, je še poudaril.

Za starše si minister želi, da se bodo zdaj, ko so razbremenjeni skrbi za šolo, poveselili s svojimi otroki, si oddahnili in se v družinskem krogu posvetili drug drugemu.

Posebej pa se je Pikalo zahvalil tudi učiteljicam in učiteljem, in sicer za še eno šolsko leto, v katerem so dobro opravili veliko dela. »Jeseni nas čakajo novi izzivi in upamo, da tudi kakšne spremembe na bolje. Na ministrstvu se bomo zagotovo trudili v tej smeri. Da bi nam bilo vsem skupaj bolje in da bi bila slovenska šola še naprej tako zelo kakovostna,« je nekaj želja za prihodnost še izrazil šolski minister.

Osnovno šolo je v tem šolskem letu obiskovalo 186.328 učencev in 73.110 dijakov. Devetošolci so pouk končali že 14. junija, srednješolci zadnjih letnikov pa konec maja. Osnovno šolo je sicer letos zaključilo 17.684 devetošolcev.

V šolske klopi se bodo šolarji vrnili 2. septembra.


image
FOTO: Uroš Hočevar


image
FOTO: Uroš Hočevar


image
Osnovna šola Preska Medvode. FOTO: Tomi Lombar/Delo