Vinakoper za otroke z največjo dobrodelno akcijo v državi

Dobrodelna licitacija pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola prinesla skoraj 12.000 evrov za nakup nujne opreme.

Objavljeno
06. december 2016 20.16
B. Š.
B. Š.
Koper - Današnja tradicionalna 18. dobrodelna licitacija barikov v Hiši refoška koprskega Vinakopra je prinesla 11.925 evrov dobrodelnega zaslužka. Predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer in Franc Jezeršek iz Hiše kulinarike Jezeršek sta ček predala zdravnici pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola Ireni Cetin Lovšin in tako omogočila zbiranje denarja za nakup nove nujne opreme na tem oddelku izolske bolnišnice. Jezerška je čast doletela zato, ker se je doslej udeležil še vsake dražbe in je v vseh teh letih kupil že 22 sodčkov koprskega vina. To je bila vse doslej ena najuspešnejših dražb, hkrati pa je dobrodelna akcija Vinakoper ena največjih v državi, saj traja že 18 let, v njej pa so zbrali skupaj za 296.950 evrov.

Letos se je za 12 ponujenih barikovih sodčkov (12 različnih vin) potegovalo kar 23 dražiteljev, ki so se najbolj ogreli za 225-litrski sodček cabernet sauvignona z Debelega rtiča in za sodček rdeče zvrstngea vina z Debelega rtiča in Purissime.