Vlada zamenjala pet predstavnikov v svetu onkološkega inštituta

Menjava članov sveta poteka v času, ko je odprt postopek izbire kandidatov za novega generalnega direktorja inštituta.
Fotografija: Onkološki inštitut. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Onkološki inštitut. FOTO: Leon Vidic/Delo

Vlada je razrešila pet predstavnikov ustanovitelja v svetu Onkološkega inštituta Ljubljana in namesto njih imenovala nove člane, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom) po današnji seji vlade. Menjava članov sveta poteka v času, ko je odprt postopek izbire kandidatov za novega generalnega direktorja inštituta.

Vlada je razrešila dosedanje člane Barbaro Piano, Rajka Kotnika, Natašo Zalokar, Lucijo Perharič in Petra Bohinca ter na njihovo mesto do konca mandata (do 22. januarja 2022) imenovala Bogdana Tušarja, Mojco Ifko Pinosa, Ado Čargo, Romano Reja in Aljo Strunčnik Urbanč.

image_alt
Svet onkološkega inštituta potrdil Ireno Oblak za strokovno direktorico


Od dosedanjih predstavnikov ustanovitelja v svetu inštituta vlada ni razrešila oz. zamenjala le Metke Cerar.

Pianova, ki je bila predsednica sveta inštituta, je pred časom sicer podala odstopno izjavo. »Razrešitev ostalih članov je v skladu s protokolom, ki določa, da se predstavnike ustanovitelja v svetu javnega zdravstvenega zavoda lahko razreši na predlog ministra,« so sporočili iz Ukoma.

V tem obdobju sicer na inštitutu poteka izbiranje novega generalnega direktorja. Svet inštituta je objavil razpis za generalnega direktorja 17. julija, potem ko vlada ni dala soglasja k imenovanju Roberta Cuglja na čelo inštituta.

Na razpis se je prijavilo devet kandidatov. Štiri vloge so bile popolne, pet kandidatov pa so pozvali k dopolnitev vlog. Kandidati se še niso predstavili svetu zavoda.

Preberite še:

Komentarji: