Vlak na železniški progi med Vuhredom in Vuzenico znova vozi

Predčasno so odprli koroško železniško progo, ki zaradi zemeljskih plazov po ujmi v Vuzenici ni obratovala teden dni.

Objavljeno
02. september 2019 10.10
Posodobljeno
02. september 2019 10.11
Škodo je po prvih podatkih in ocenah zagotovo večja, kot jo je povzročilo katastrofalno poplavljanje reke Drave novembra 2012. FOTO: Pgd Vuzenica/Delo
S. P.
S. P.
Kot so nam povedali na Slovenskih železnicah, je koroška železniška proga na odseku Vuhred–Vuzenica, ki je bila zaprta od 24. avgusta, od 9. ure znova odprta. Progo so zaprli zaradi treh sproženih zemeljskih plazov po ujmi v Vuzenici, v vmesnem času pa so na Slovenskih železnicah potnikom zagotovili avtobusni prevoz. Kot je sprva dejal vuzeniški župan Franjo Golob, naj proga ne bi bila odprta še teden dni, saj je z nje odneslo tudi nekaj tračnic.

V neurju, ki je območje Vuzenice prizadelo pred dobrim tednom, je bilo poškodovanih okoli 40 kilometrov cest, meteorna voda in blato sta zalila okoli 30 hiš in obnovljene prostore vrtca, zaradi poplavljenih hiš pa sta se morali dve družini začasno izseliti.
 

Škode za vsaj 1,3 milijona evrov


Župan Vuzenice Franjo Golob je pred tednom pojasnil, da škoda po prvi grobi oceni, v katero ni zajeta škoda na železnici, državnih cestah in vodotokih, znaša okoli 1,3 milijona evrov.

image
V neurju, ki je območje Vuzenice prizadelo pred dobrim tednom, je bilo poškodovanih okoli 40 kilometrov cest, meteorna voda in blato sta zalila okoli 30 hiš in obnovljene prostore vrtca. FOTO: Anja Golob/Neurje.si