Violeta Tomić izstopila iz Levice

Poslanka je za N1 potrdila, da je izstopila iz stranke. Do konca mandata ostaja del poslanske skupine.
Fotografija: Po nesoglasjih glede kandidature se je Tomićeva odločila za odhod. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Po nesoglasjih glede kandidature se je Tomićeva odločila za odhod. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Violeta Tomić je za N1 potrdila, da je izstopila iz stranke Levica, pred tem je za Večer razkrila, da na aprilskih volitvah na listi Levice ne bo kandidirala, saj ni bila zadovoljna z možnostjo kandidature v Mariboru in tudi drugih opcij, ki so ji jih ponudili. Želela je kandidirati v Ljubljani, saj da tam živi že več kot 40 let.

»Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da letos ne bo kandidiral v okraju Ljubljana-Center in jo povabil na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila. Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj. Potem ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno,« pa so sporočili iz Levice in navedli, da so se dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica.

Da o nadaljnjih korakih ne v politiki ne bo dajala izjav, pa se je za Delo odzvala Tomićeva, ki je po prestopu Željka Ciglerja v SD tudi sama namigovala o svojem odhodu. Takrat je bilo na parlamentarnih hodnikih slišati tudi o njenih tipanjih za prestop k drugim opozicijskim strankam, namigovalo pa se je tudi o želji, da bi prispevala svoj podpis pod kandidatno listo morebitne stranke Roberta Goloba.

Zaradi prestopov sta se tik pred njenim izstopom na družbenem oprežju sporekli tudi z dosedanjo strankarsko kolegico Natašo Sukič. Ta je namreč zapisala, da še razume prehajanje poslancev med levoliberalnimi strankami, kjer praktično ni programskih razlik, da pa ji prehajanje izvoljencev ljudstva med Levico in SD ni niti malo razumljivo.

Tomićeva je v odgovor zapisala, da je lahko kdaj tudi tiho, predvsem, če ni vprašana. »To pljuvanje po Željku je samo dokaz, da je imel tehtne razloge za prestop iz stranke, katere najljubši šport je brcanje človeka, ko je na tleh,« je zapisala Tomić.

Pred tem so se v Levici od Tomićeve distancirali že ob njenem zdravljenju z ivermektinom in hidroksiklorokinom, ki za zdravljenje koronavirusa nista odobreni, s strani mnogih zdravstvenih organizacij pa tudi odsvetovani. Nesoglasja pa so se pojavila tudi že ob njeni spodleteli kandidaturi na evropskih volitvah, ko je bila tudi nosilka kandidatne liste evropske Levice. Takrat je razburjala tudi s svojimi izjavami glede Krima.

image_alt
V ozadju prestopov partikularni interesi

Preberite še:

Komentarji: