Vrhunec v aviaciji

Največje slovensko letalo: V lasti ga ima podjetje, za katarega dela tudi direktor Barsosa in nekdaj vodilni v UKC Ljubljana.
Fotografija: Direktor Barsosa in samostojni podjetnik Simon Vrhunec v svoji karieri leta od aviacije k zdravstvu in nazaj.
Odpri galerijo
Direktor Barsosa in samostojni podjetnik Simon Vrhunec v svoji karieri leta od aviacije k zdravstvu in nazaj.

Ljubljana - Tovorni airbus A300-600F je postal največje letalo z uradno slovensko oznako, je poročal Siol. Brniški Solinair, ki je sicer v lasti turškega MNG Airlines, bo z njim opravljal lete za družbo DHL.

Vlogo svetovalca vodstva podjetja Solinair ima Simon Vrhunec, nekdanji direktor kliničnega centra in zdajšnji direktor medicinskega centra Barsos, zasebne klinike, ki sta jo leta 1993 ustanovila zdravnika Cvetka Dragoš Jančar in pokojni Saša Baričevič.

Vrhunec, sicer strojni inženir, za Solinair dela kot samostojni podjetnik. Z aviacijo ga je namreč povezala njegova prva služba v Adrii Airways, kjer je bil tudi štipendist.
Če so se torej v Večeru spraševali, kaj je Simon Vrhunec marca 2017 počel na mariborskem letališču, je zdaj jasno.
 

Letalstvo in zdravstvo


Vrhunec je s.p. za poslovno svetovanje ustanovil junija 2015, torej dva meseca preden se mu je v ljubljanskem kliničnem centru (UKCL) iztekel direktorski mandat. Po tem je v največji zdravstveni ustanovi v Sloveniji ostal zaposlen kot pooblaščenec za informacijsko varnost. Po individualni pogodbi mu je bila v UKC zagotovljena služba za nedoločen čas z bruto plačo 3406 evrov, kot samostojni podjetnik pa je torej delal še za Solinair.
Julija 2017, po začetku službovanja v Barsosu je za Delo dejal, da bi se lahko zaposlil v aviatiki, a je ponovno izbral zdravstvo: »Ob tem misli na delo v aviatiki še nisem povsem opustil.«

Vrhunec je poleti 2017 ustanovil še podjetje Vrsico, ki je imelo lani dobrih 32 tisoč evrov poslovnih prihodkov.

Komentarji: