Vroče razrešitve v kliničnem centru

Iskanje odgovornih po sumu evtanazije: Bojana Žvan še naprej zavrača krivdo.

Objavljeno
20. januar 2015 23.11
Brigite Ferlič Žgajnar, Ozadja
Brigite Ferlič Žgajnar, Ozadja

Ljubljana – Sporno ravnanje zdravnika Ivana Radana se je na Nevrološki kliniki UKC sicer končalo s prekinitvijo njegove pogodbe o zaposlitvi, a zdaj so v ospredju predlogi za razrešitev nadrejenih, Bojane Žvan in Viktorja Šviglja. Žvanova se je danes sestala z vodstvom UKC, vodja intenzivnega oddelka Švigelj pa se je zavil v molk.

Bojana Žvan, predstojnica Kliničnega oddelka za vaskularno nevrokirurgijo in intenzivno nevrološko terapijo, še naprej zavrača krivdo in ne more sprejeti dejstva, da hočejo na njena pleča prenesti odgovornost za stvari, o katerih ni bila pravočasno obveščena, a bi morala biti. Vodstvu UKC je na sestanku pojasnila, da se ne čuti ne objektivno ne subjektivno odgovorna, da pa pričakuje, da bodo odkrili, kdo je bil. Povedala je, da si strokovni direktor UKC Sergej Hojker sicer prizadeva, da se položaj umiri, a vztraja pri prvotni odločitvi. Prihodnji teden bo tako podala še pisno pritožbo na predlog za razrešitev.

David B. Vodušek, strokovni direktor Nevrološke klinike, ne komentira razrešitve podrejenih, ker postopek še poteka. Potem ko je ponudil odstop, a ga vodstvo UKC ni sprejelo, bo delo nadaljeval, dokler bo imel zaupanje nadrejenih, je še dejal.

***

Podrobneje jutri v Delu in na naši spletni strani.