Vsi osnovnošolci iz Jelendola pripešačili v šolo, cesta ostaja neprevozna

»Veseli smo, da so otroci lahko prišli,« je poudaril ravnatelj in dodal, da ni nikakršnih težav, kar se tiče snovi in učnega procesa.

Objavljeno
08. november 2018 11.24
Posodobljeno
08. november 2018 12.29
Prihod iz Jelendola v Tržič prebivalcem še vedno predstavlja precejšen organizacijski zalogaj. FOTO: Jure Makovec/AFP
STA
STA
Cestna povezava med Jelendolom in Tržičem deset dni po vremenski ujmi še vedno ostaja neprevozna. Kljub temu so vsi osnovnošolci iz Jelendola, ki so po jesenskih počitnicah zaradi varnosti še tri dni ostali doma, danes prišli v šolo. Delavci, ki urejajo usade, pa hitijo, da bi bila cesta vsaj konec tedna že prevozna.

Kot je za STA povedal ravnatelj Osnovne šole Tržič Stanislav Grum, je danes v šolo prišlo vseh sedem osnovnošolcev iz Jelendola. Dva sta sicer v šolo zaradi zdravniškega pregleda prišla že v torek, v sredo so vsi otroci ostali doma, danes pa so se, v skladu z dogovorom med starši in šolo, vsi že zbrali v šoli.

»Veseli smo, da so otroci lahko prišli,« je poudaril ravnatelj in dodal, da ni nikakršnih težav, kar se tiče snovi in učnega procesa. Pojasnil je tudi, da se otroci iz Jelendola zdaj s svojim sošolci pogovarjajo o tem, kako je neurje prizadelo njihov kraj, in z njimi delijo svoje izkušnje.

Prihod iz Jelendola v Tržič prebivalcem sicer še vedno predstavlja precejšen organizacijski zalogaj. Gasilci jim nudijo prevoz do usadov na cesti pri Dovžanovi soteski, kjer del poti nato prehodijo, na drugi strani pa ponovno nadaljujejo pot s svojim ali javnim prevozom.

image
Kot je zagotovil tržiški župan Borut Sajovic, bodo lastnikom pomagali pri prijavi škode. FOTO: Jure Makovec/AFP


Delavci hitijo, da bi bila cesta čim prej v celoti prevozna. Kot je povedal poveljnik tržiške civilne zaščite Drago Zadnikar, upa, da bi bila cesta prevozna konec tedna. Hkrati se nadaljuje urejanje vodotokov in čiščenje propustov.

Vse bolj pa se kažejo razsežnosti škode, ki so jo po obilnem deževju v noči z 29. na 30. oktober povzročili deroči vodotoki tudi na kmetijskih površinah. Voda je odnesla kar nekaj zemljišč, sprožila številne zemeljske plazove ter na njive in travnike nanesla več tisoč kubičnih metrov peska, skal, mulja in lesa.

Kot je zagotovil tržiški župan Borut Sajovic, bodo lastnikom pomagali pri prijavi škode. Sklican je sestanek s kmetijsko-gozdarsko zbornico, vzpostavil pa je tudi stik z ministrstvom za kmetijstvo.