Potrpežljivost na preizkušnji

Ponekod so nastale dolge kolone.
Fotografija: Povečan promet je praktično na vseh domačih avtocestah. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Povečan promet je praktično na vseh domačih avtocestah. FOTO: Jure Eržen/Delo

Prvi pravi poletni konec tedna se je poznal tudi na naših cestah. Dopoldne se je proti Primorski vila kar 15-kilometrska kolona, gneča je bila tudi proti Gorenjski. Popoldne in zvečer se je promet sprostil. 



Zaradi prometne nesreče sta bila dopoldne zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je potekal po odstavnem pasu na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Nastal je dolg zastoj. Nataša Pučko s Policijske uprave (PU) Ljubljana je sporočila, da so bila v nesreči udeležena tri vozila, ena oseba se je poškodovala. 

Prometna gneča na ljubljanskih cestah. FOTO: Blaž Samec
Prometna gneča na ljubljanskih cestah. FOTO: Blaž Samec


Daljši zastoji so bili tudi na Hrvaškem v Istri proti Sloveniji. 

Pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih cestah ni mogoče povsem izogniti, so opozorili na prometno-informacijskem centru. Povečan promet pričakujejo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu, tako da bo potrebna velika strpnost.


 

Dela na cesti še poslabšujejo stanje


Do nedelje do 21. bo promet na štajerski avtocesti potekal samo po enem pasu med Šentjakobom in Zadobrovo proti Ljubljani. Do konca junija bo na štajerski avtocesti tudi zaprt priključek Blagovica, izvoz in uvoz, proti Ljubljani.

Zaradi del bo od nedelje od 5. ure zjutraj do ponedeljka do 5. ure zjutraj zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v obe smeri. Obvoz bo po regionalni cesti Vipava - Razdrto, za tovorna vozila preko prehoda Fernetiči.

Komentarji: