Z vodilnih položajev na Ptuju odstopili dve direktorici

Zdaj še ne pojasnjujeta konkretnih razlogov za odhod, a je gotovo le nadaljevanje dosedanjih kadrovskih pogromov.

Objavljeno
05. september 2016 20.16
fmi-Čelan
Franc Milošič
Franc Milošič

Z dveh pomembnih položajev na Ptuju sočasno odhajati dve ženski: vodenje uprave Mestne občine Ptuj zapušča Vlasta Stojak, direktorski položaj Znanstvenoraziskovalnega središča Bistra pa Aleksandra Pivec. Kdo bo zasedel stolček prve še ni povsem znano, na drugega pa se bo zagotovo povzpel prejšnji ptujski župan Štefan Čelan, ki je pred štirinajstimi leti prav z njega presedlal županskega in na njem ostal tri polne mandate.

»Direktorica uprave danes ne daje izjav, bo pa to storila še ta teden«, nam je skopo odgovorila Barbara Ferčič, ki na občini skrbi za stike z javnostjo. Stojakova nam je potrdila, da je dala odstopno izjavo, vzroke in razloge zanjo pa da bo javnosti pojasnila v tem tednu. Že nekaj časa pa je bilo slišati, da odnosi med njo in županom Miranom Senčarjem niso bleščeči in razumevajoči. To je še toliko verjetneje, ker je župan od svojega nastopa pred malo manj kot dvema letoma sprožil že vrsto osebnih in političnih konfliktov: z direktorjem županovega kabineta in hajdinskim županom  Stankom Glažarjem, z direktorjem Javnih Služb Alenom Hodnikom, direktorico Vrtca Boženo Bratuž je celo ovadil, po zanesljivih informacijah pa je bila v nemilosti tudi direktorica Bistre Aleksandra Pivec in še kdo. Zanimivo je, da je Vlasta Stojak na zadnjih lokalnih volitvah kandidirala za ptujsko županjo, pa za drugi krog ni dobila dovolj glasov in je v  volilnem dvoboju pred drugim krogom županskih volitev med Senčarjem in Čelanom vnaprej podprla Senčarja.

Po volitvah se je Štefan Čelan vrnil v Bistro in bilo je jasno, da bo poskušal dobiti nazaj svoj nekdanji direktorski stol. Tako je Aleksandra Pivec, ki je pred tem vodila Bistro že en cel mandat, bila izbrana za direktorico še v drugo, »pokvarila« takšne načrte in to je polovico drugega mandata poslušala kot odkrite očitke. Očitno se je nasitila agresivnih moških ptujskih energij na eni in obupala nad možnostmi korenitega spreminjanja razmer in hitrejšega razvoja mesta, občine in celotnega območja na drugi strani. Konec tega meseca bo postala ministrova svetovalka v Uradu za Slovence po svetu. »Tu stopicamo na mestu. Ponudila se mi je priložnost in tudi tja grem z razvojnimi ambicijami,« nam je povedala. In hkrati priznala, da ji ni lahko oditi, saj je kar 17 let delala v Bistri od začetne naloge razvojnice do direktorice.

Bistra je občinski javni zavod. Ta četrtek bo svet zavoda obravnaval njeno odstopno izjavo, potem bo ta šla na mestni svet po razrešnico, ki jo bo za tem moral dokončno potrditi še svet zavoda. Potem pa bodo najverjetneje sprožili postopek za imenovanje vedejevskega direktorja, javni razpis za to mesto pa izvedli enkrat pozneje.