Z zadnjim vikendom julija povečana gneča in zastoji

Zastoji so (poleti) stalnica na naših cestah.

Objavljeno
28. julij 2018 10.26
Posodobljeno
28. julij 2018 22.50
FOTO: Jože Suhadolnik
Be. B., S. S.
Be. B., S. S.
V času počitnic in poletnih dopustov gneča in zastoji na cestah postanejo stalnica.

Promet je bil na današnjo soboto gost, nastajali so zastoji. Dolge kolone so bile pred predorom Karavanke, ki so ga občasno tudi zapisari zaradi kontrole na avstrijski strani. Zastoji so bili tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. 

Aktualne razmere na cestah lahko spremljate TUKAJ

Zaradi počitnic po Evropi bo do konca avgusta vse konce tedna, od petka do vključno ponedeljka pričakovati zelo povečan promet na cestah, na katerih je poleti promet zaradi turistov največji, piše Dars.

Zastoji bodo tako nastajali na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri. Zaradi pričetka italijanskih kolektivnih dopustov naslednja dva vikenda pričakujemo močno povečan promet v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, prav tako v obe smeri.

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ gneče bo vsak vikend na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri  ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. Na Gorenjskem bodo čedalje pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Čakanje na prehodih z Avstrijo se lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj), zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.