Za viceguvernerko Brezigar Mastenova, za ustavnega sodnika Erbežnik

Predsednik republike Borut Pahor bo državnemu zboru za viceguvernerko predlagal Arjano Brezigar Masten, za ustavnega sodnika Anžeta Erbežnika.
Fotografija: O konkretnih imenih glede viceguvernerja so po posvetovanju pri predsedniku republike govorili le v LMŠ in Desusu – v LMŠ so podprli Andreja Bertonclja, v Desusu pa Sašo Jazbec, Tino Žumer in Arjano Brezigar Masten. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
O konkretnih imenih glede viceguvernerja so po posvetovanju pri predsedniku republike govorili le v LMŠ in Desusu – v LMŠ so podprli Andreja Bertonclja, v Desusu pa Sašo Jazbec, Tino Žumer in Arjano Brezigar Masten. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Predsednik republike je danes zaključil posvetovanja z vodji poslanskih skupin in po opravljenih pogovorih ugotovil, da se za viceguvernerja Banke Slovenije obeta potrebna podpora kandidatki dr. Arjani Brezigar Masten, direktorici analitskoraziskovalnega centra Banke Slovenije, za sodnika ustavnega sodišča pa predavatelju na Evropski pravni fakulteti dr. Anžetu Erbežniku.

Kandidatka za viceguvernerko Banke Slovenija in kandidat za sodnika ustavnega sodišča po njegovih navedbah izpolnjujeta visoka strokovna merila za opravljanje navedenih funkcij. Predsednik republike Borut Pahor bo o svoji odločitvi obvestil poslanske skupine in kot so sporočili z urada predsednika republike predvidoma v začetku prihodnjega tedna navedeni kandidaturi posredoval državnemu zboru.

Za izvolitev na obe funkciji je potrebnih najmanj 46 glasov poslancev.

Komentarji: