Čez konec tedna bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta

Največ prometa in zastojev bo na avtocestah od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri. Obremenjene bodo tudi ceste iz urbanih središč proti turističnim krajem.
Fotografija: Največ prometa in zastojev bo na avtocestah od Avstrije proti Hrvaški in nazaj. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Največ prometa in zastojev bo na avtocestah od Avstrije proti Hrvaški in nazaj. FOTO: Blaž Samec/Delo

Po zadnjem prometno obremenjenem koncu tedna je tudi za ta oziroma prihodnji teden pričakovati povečan promet ob običajnih poletnih prometnih konicah: danes popoldne ter v soboto, nedeljo in ponedeljek. Največ prometa in zastojev bo na avtocestah od Avstrije proti Hrvaški in v nasprotni smeri, napoveduje Dars.

Zaradi prometne nesreče je bil v popoldanskem času zaprt predor Karavanke proti Sloveniji. Po poročanju policije je promet skozi predor potekal izmenično enosmerno. Prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila, se je zgodila na slovenski strani predora. Po informacijah predstavnikov Policijske uprave (PU) Kranj se v nesreči ni nihče poškodoval. Zaradi nesreče je bil promet oviran tudi na primorski avtocesti na odstavnem pasu pred Uncem proti Ljubljani. 


Velika verjetnost zastojev 


Obremenjene bodo tudi ceste iz urbanih središč proti turističnim krajem, daljše čakalne dobe je pričakovati na večini mednarodnih mejnih prehodov s Hrvaško. Poleg mejnih prehodov v Istri jih bo največ na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Starod in Karavanke.

Konec tedna bodo na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Vipavo popolne zapore posameznega smernega vozišča hitre ceste zaradi odstranitve delovne zapore za zgraditev poskusnih polj protivetrne zaščite.



Že zdaj opozarjajo na praznik v četrtek, 15. avgusta, ko bo zaradi podaljšanega konca tedna močno povečan promet že v sredo, 14. avgusta. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Že zdaj opozarjajo na praznik v četrtek, 15. avgusta, ko bo zaradi podaljšanega konca tedna močno povečan promet že v sredo, 14. avgusta. FOTO: Uroš Hočevar/Delo




 

Dela na cesti


Na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Zadobrovo, pred razcepom Zadobrova proti Ljubljani bo promet potekal samo po enem prometnem pasu od sobote, od 4.30 do nedelje, do 23. ure. Možni so zastoji.

Na štajerski avtocesti bo zaradi odstranjevanja delovne zapore med Šentrupertom in Vranskim predvidoma od sobote, od 21. ure, do ponedeljka promet v vsako smer potekal po enem prometnem pasu. Pričakujemo zastoje. Na štajerski avtocesti bo prav tako predvidoma do 19. avgusta zaprt priključek Krtina v obe smeri.

Zaradi gradnje krožišča Bitnje bo v nedeljo od 6. do 18. ure zaprta glavna cestna povezava med Kranjem in Škofjo Loko, so sporočili iz kranjske občine. V času zapore bo obvoz mogoč po državnih cestah na relaciji Zgornje Bitnje-Škofja Loka-Jeprca-Kranj in obratno, so še zapisali na občini. V primeru padavin bodo dela opravili 18. avgusta.

Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto, predvidoma do 18. 8., zaprta je tudi Clevelandska ulica med Jarško in Šmartinsko cesto.

Komentarji: