Zakon o visokem šolstvu bodo pisali tudi študenti

Za Jašo Lategana iz Študentskega društva Iskra je vzpodbudno to, da so »pritisk študentov« slišali.
Objavljeno
15. november 2013 16.47
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana - Ministrstvo za izobraževanje je v okviru dialoga pri usklajevanju predloga zakona o visokem šolstvu k pogovoru povabilo tudi predstavnike Študentskega društva Iskra. Študenti so podali nekaj konkretnih predlogov, do katerih se bodo opredelili, je po sestanku dejal resorni minister Jernej Pikalo.

Minister je prepričan da so s srečanjem vstopili v »zelo produktiven dialog, za katerega so se dogovorili, da ga bodo tudi nadaljevali.«

Pikalo je znova poudaril, da želijo s tovrstnimi dialogi v okviru javne razprave odpraviti vse pomanjkljivosti predloga zakona o visokem šolstvu, na katere opozarjajo v Iskri ter narediti »čim boljši zakon.«

Za Jašo Lategana iz Študentskega društva Iskra je vzpodbudno to, da je bil »pritisk študentov slišan« in da je bila osnovna nejasnost glede kvote (40 odstotkov) plačljivega študija zdaj bolj natančno opredeljena.

Predstavniki Iskre so predlagali, da se v zakonu jasno določi, da se šolnine za redni študij prve in druge stopnje slovenskim študentom ne sme zaračunavati. Vztrajali bodo dokler ne bodo spremembe, o katerih so se in se bodo še dogovorili, zapisane jasno in nedvoumno, je po sestanku pojasnil Lategan.