Žalna seja za Davom Karničarjem: Živel je s skrivnostmi gozda in narave

S trenutkom gorske tišine so se lovci, člani LD Jezersko, poklonili in poslovili od dolgoletnega aktivnega člana.

Objavljeno
19. september 2019 10.55
Posodobljeno
19. september 2019 16.33
Davo Karničar je bil 20 let aktivni član LD Jezersko, deset let pa je opravljal tudi uradno državno dolžnost lovskega čuvaja za lovišče LD Jezersko. FOTO: Lovska družina Jezersko
Jezersko – S trenutkom gorske tišine so se lovci, člani Lovske družine Jezersko, na žalni seji v svojem lovskem domu poklonili in poslovili od Dava Karničarja, ki je bil 20 let njihov aktivni član, deset let pa je opravljal tudi uradno državno dolžnost lovskega čuvaja za lovišče LD Jezersko.

image
Prav med lovci je Karničar iskal in našel največ svojega duhovnega miru. FOTO: Lovska družina Jezersko


Na žalni seji se je starešina France Ekar poslednjič zahvalil Davu za trud in vloženo skrbno delo v lovski družini ter opisal delo in lovske zasluge izjemnega alpinista, ki je bil vseskozi zavzet in aktiven član LD.


Velik domoljub, tradicionalist, patriot


»Živel je s skrivnostmi gozda in narave. Bil je velik domoljub, tradicionalist in patriot, obenem tudi nadpovprečno zaljubljen v jezerske gore in rodno Jezersko,« je poudaril Ekar.Prav med lovci je Karničar iskal in našel največ svojega duhovnega miru, več kot dve desetletji je tudi strokovno in aktivno operativno sodeloval pri izvedbi vseslovenskega poletnega lovskega veleslaloma na Skutinem ledeniku.


Izjemen predavatelj mladim


»Bil je tudi izjemen predavatelj mladim, najmlajšim šolarjem o naravi, gozdu, rastlinju, favni. Davo se je tako kot eden največjih slovenskih ekstremnih smučarjev, alpinistov in gorskih reševalcev, pa tudi kot velik lovec priključil pokojnim velikim pokončnim lovcem, alpskosmučarskim in gorskoreševalnim legendam – Janezu Štefetu, Tinetu Muleju, Riccardu Cassinu …,« je podčrtal Ekar.

image
S trenutkom gorske tišine so se lovci, člani LD Jezersko, na žalni seji v svojem lovskem domu poklonili in poslovili od Dava Karničarja. FOTO: Lovska družina Jezersko


Po žalni seji so člani lovske družine odšli na Jezersko in izrekli sožalje pokojnikovi družini in drugim najbližjim. Pogreb Dava Karničarja je bil danes pri farni cerkvi na Jezerskem.