Kaotična sobota na slovenskih cestah

Štajerska avtocesta bo zaprta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru do nedelje do 15. ure.
Fotografija: Dela na cesti povzročajo zastoje in gnečo. FOTO: Prometno-informacijski center
Odpri galerijo
Dela na cesti povzročajo zastoje in gnečo. FOTO: Prometno-informacijski center

Na štajerski avtocesti je zaradi del na izvozu Blagovica proti Celju v soboto dopoldne nastal približno desetkilometrski zastoj, vozniki so lahko avtocesto zapustili vsaj na Lukovici ali Krtini. Do večera se je kolona skrčila na tri kilometre. Štajerska avtocesta bo zaprta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru do nedelje do 15. ure. Zaprta sta uvoza Trojane proti Mariboru in proti Ljubljani, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.



Predor Karavanke je na avstrijski strani zaprt za ves promet v obe smeri zaradi miniranja.

Poleg tega je zaradi prometne nesreče na južni ljubljanski obvoznici oviran promet na razcepu Malence iz smeri Rudnika proti Debelem hribu.

Že tako gost promet so poslabšale še prometne nesreče. FOTO: Getty Images/istockphoto
Že tako gost promet so poslabšale še prometne nesreče. FOTO: Getty Images/istockphoto


Predor Ljubelj je bil med 15. in 21. uro zaprt zaradi reševalne vaje. Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru do 29. oktobra zaprta zaradi del vsako noč med tednom med 21. in 6. uro ter vsak vikend od petka od 21. ure do nedelje do 15. ure.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Nanos in obnove razcepa na vipavski hitri cesti je popolna zapora med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti Razdrto-Vipava, za tranzitni promet proti Italiji pa preko prehoda Fernetiči. Prav tako bo predvidoma do 21. oktobra zaprt izvoz Nanos iz smeri Kopra proti Novi Gorici, dodajajo na Prometno-informacijskem centru.

Na pomurski avtocesti bo predvidoma do 25. oktobra med priključkoma Cerkvenjak in Sveti Jurij ob Ščavnici promet zaradi del potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste.

Komentarji: