Zaradi močnih nalivov ponekod težave

Iz več krajev poročajo o poplavljanju in podrtih drevesih.
Fotografija: Radarska slika padavin. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Radarska slika padavin. FOTO: Arso

Slovenijo so zajele močnejše nevihte, ki ponekod povzročajo težave zaradi poplavljanja meteornih voda. Kot je razvidno s spletne strani centra za obveščanje, je kar nekaj prebivalcev Dragomera pri Brezovici poklicalo na pomoč zaradi poplavljanja, prav tako v Notranjih Goricah. Dodatne težave povzroča tudi močan veter, ki je podrl nekaj dreves na Igu, ponekod je popoldne padala tudi toča. O poplavljanju poročajo tudi iz Grosuplja in okolice Ivančne Gorica. O močnem vetru, ki je podrl nekaj dreves, poročajo tudi iz okolice Trebnjega in Novega mesta. Plaz je po poročanju uprave zasul cesto na relaciji Odrga-Repče v občini Trebnje.



Kako kaže?

Po podatkih vremenoslovcev bodo padavine vztrajale večino noči, zjutraj pa bo dež oslabel in ponehal. Več jasnine bo na zahodu države, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 °C.

V petek bo v zahodni Sloveniji sprva delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. Zvečer se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo pričelo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 28 °C.

Do sobote zjutraj se bodo padavine, deloma nevihte, razširile na vso Slovenijo. V soboto in nedeljo bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Tudi v ponedeljek bo večinoma oblačno, občasno bo še deževalo, še navajajo na Agenciji za okolje.

Komentarji: