Primorska avtocesta znova odprta

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru so odstranili posledice dveh prometnih nesreč.
Fotografija: Zastoji na primorski avtocesti. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Zastoji na primorski avtocesti. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Primorska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Tudi sicer so ceste po državi to dopoldne precej prometno obremenjene, poroča prometno-informacijski center.

Na odseku, kjer se je zgodila prometna nesreča, nastaja zastoj, ki sega na ljubljansko obvoznico. Vozniki osebnih vozil lahko uporabijo regionalno cesto Ljubljana - Vrhnika. Po prvih podatkih je prišlo do verižnega trčenja vozil, nobena oseba pa naj ne bi utrpela telesnih poškodb, je sporočila Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana.

Posledice dveh prometnih nesreč na primorski avtocesti so odstranili. V prvi je po podatkih uprave za zaščito in reševanje prišlo do naleta devetih osebnih vozil ter avtodoma. V nesreči so bili lažje poškodovani trije otroci in štiri odrasle osebe.

Zastoj je nastal na ljubljanski zahodni in južni obvoznici, pa tudi na regionalni cesti Ljubljana - Brezovica - Vrhnika. Zastoj pa je tudi na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico v smeri proti Ljubljani.



Predor Ljubelj na cesti Tržič - Ljubelj, ki je bil zaradi gorečega vozila zaprt v obe smeri, je znova odprt.

Zastoji so še na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški in na nekaterih cestah pri obali oz. proti meji s Hrvaško. Čakalna doba je v obe smeri na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Jelšane

 

Komentarji: