Primorska avtocesta znova odprta

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru so odstranili posledice dveh prometnih nesreč.

Objavljeno
14. september 2019 11.02
Posodobljeno
14. september 2019 13.38
Zastoji na primorski avtocesti. FOTO: Mavric Pivk/Delo
P. V.
P. V.
Primorska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Tudi sicer so ceste po državi to dopoldne precej prometno obremenjene, poroča prometno-informacijski center.

Na odseku, kjer se je zgodila prometna nesreča, nastaja zastoj, ki sega na ljubljansko obvoznico. Vozniki osebnih vozil lahko uporabijo regionalno cesto Ljubljana - Vrhnika. Po prvih podatkih je prišlo do verižnega trčenja vozil, nobena oseba pa naj ne bi utrpela telesnih poškodb, je sporočila Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana.

Posledice dveh prometnih nesreč na primorski avtocesti so odstranili. V prvi je po podatkih uprave za zaščito in reševanje prišlo do naleta devetih osebnih vozil ter avtodoma. V nesreči so bili lažje poškodovani trije otroci in štiri odrasle osebe.

Zastoj je nastal na ljubljanski zahodni in južni obvoznici, pa tudi na regionalni cesti Ljubljana - Brezovica - Vrhnika. Zastoj pa je tudi na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico v smeri proti Ljubljani.Predor Ljubelj na cesti Tržič - Ljubelj, ki je bil zaradi gorečega vozila zaprt v obe smeri, je znova odprt.

Zastoji so še na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški in na nekaterih cestah pri obali oz. proti meji s Hrvaško. Čakalna doba je v obe smeri na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Jelšane