Konec tedna na cestah proti morju pričakujemo povečan promet

Zaradi zapore Golovca in krožišča pri Kranju gneča na teh odsekih. Zaradi prihajajočih praznikov bo povečano tudi število tovornih vozil.
Fotografija: Na mejnih prehodih se še zmeraj izvaja nadzor prometa in potnikov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Na mejnih prehodih se še zmeraj izvaja nadzor prometa in potnikov. FOTO: Leon Vidic/Delo

Vremenska napoved za soboto in nedeljo je precej ugodna, zato lahko tudi na cestah pričakujemo povečan promet, predvsem v smeri proti morju. Ker na nekaterih odsekih potekajo obnovitvena dela, zaprt je na primer predor Golovec, bo potrebne nekaj strpnosti in previdnost. 

Čakalna doba je trenutno na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Gneča in zastoji nastajajo primorski avtocesti pred predorom Kastelec proti Kopru (1 km), na glavni cesti Padna - mejni prehod Dragonja (4 km), na cesti Lucija - mejni prehod Sečovlje (2 km).

Prav tako so zastoji na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje zastoj tovornih vozil proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu. Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč, poroča Prometno-informacijski center.


 

Zaradi zapore Golovca in krožišča pri Kranju gneča na teh odsekih


Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec. Skozi predor je prepovedan promet za tovorna vozila, težja od 3,5 tone, in avtobuse v obe smeri. Obvoz je urejen po severni ljubljanski obvoznici. Predvsem v prometnih konicah se na teh odsekih pričakujejo zastoji.

Na mejnih prehodih se še zmeraj izvaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi državami veljajo spremenjena pravila prehajanja meja. Do nedelje, 21. junija, bo policija na območju Slovenije izvajala poostrene nadzore psihofizičnega stanja voznikov.

Na mejnih prehodih se še zmeraj izvaja nadzor prometa in potnikov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na mejnih prehodih se še zmeraj izvaja nadzor prometa in potnikov. FOTO: Leon Vidic/Delo


Zaprti tudi Bratislavska in Leskoškova cesta


Zaradi asfaltiranja, s katerim končujejo rekonstrukcijo Letališke ceste, bosta za ves promet zaprti Bratislavska in Leskoškova cesta. Bratislavska cesta bo zaprta v soboto in nedeljo, 20. in 21. junija, Leskoškova cesta pa od ponedeljka do srede, od 22. do 24. junija 2020. V času zapore Bratislavske ceste bodo mestni avtobusi vozili po Leskoškovi cesti.

Vse udeležence v prometu na MOL prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljajo na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.



Zaradi preplastitve krožišča bo od danes zvečer do nedelje zvečer zaprta cesta Kranj–Spodnji Brnik pri avtocestnem priključku Kranj vzhod. Obvoz bo možen po lokalnih in državnih cestah ter po avtocesti med priključkoma Brnik in Kranj zahod. Prebivalce prosijo, naj se zaradi možnih zastojev na pot odpravijo pravočasno. Po podatkih Direkcije RS za infrastrukturo bo obvoz urejen in ustrezno označen po državnih in lokalnih cestah ter po avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Brnik.

Zaradi preplastitve krožišča in njegove popolne zapore bosta na priključku Kranj vzhod zaprta tudi izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane in uvoz na avtocesto v smeri proti Jesenicam. Gre za cestni odsek, ki je močno obremenjen zlasti med tednom v popoldanskih prometnih konicah, ko pri izvozu z avtoceste Kranj vzhod nastajajo dolgi zastoji. Kranjska občina si zato prizadeva za ureditev dodatnega avtocestnega priključka Kranj sever, poroča STA.

Komentarji: