Zastoji na cestah proti Hrvaški in pred Karavankami

Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na Gruškovju, Starodu, Dragonji ter Sečovljah.

Objavljeno
12. avgust 2017 11.16
Ma. F., STA, Ba. Pa.
Ma. F., STA, Ba. Pa.

Ljubljana – Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji dolg 7 kilometrov. Za Kranjsko Goro je zato priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Zastoj je tudi na na cestah Seča - Sečovlje ter Šmarje - Dragonja.

Predmet na vozišču ovira promet na pomurski avtocesti pred priključkom Lenart proti Murski Soboti, zaprt je prehitevalni pas.

Zaradi prireditve na cestah Jezero - Savica in Jereka - Jezero v Bohinju bo popolna zapora med 22.30 in 23.30 uro.

Preverite tudi stanje v prometu v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

Darsov prometnoinformacijski center opozarja, da bo zaradi praznika v večjem delu Evrope podaljšani konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo podaljšan konec tedna izkoristili za pot na slovensko in hrvaško obalo. Največ prometa v tej smeri so pričakovali za petek in danes, v obratni smeri bo promet predvidoma povečan predvsem danes, v nedeljo in v torek.

Dars pričakuje, da bodo ves čas obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 18. avgusta se zaključujejo kolektivni dopusti v Italiji, zato bo naraščal tudi promet od Madžarske proti Italiji.

Za veš informacij o stanju na cestah kliknite TUKAJ.